Svendegaver

Når man står der med murerskeen, saven, hammeren eller boremaskinen i hånden, vel vidende at nu kan man sku´ mure, hamre eller tømre et hus sammen, så er det ikke mindre end en stor dag! Studierne er overstået og arbejdslivet kan sættes i gang. Nu kan man tjene ordentlige penge og få noget for hånden. Livet venter derude. Og det skal selvfølgelig fejres!

Svendegaverne venter, det samme gør festen og fejringen af, at skolebænken fra nu af, kun bevæger sig længere og længere væk.

Men hvad skal der i svendegaven? Hvad giver man en ny-udlært tømrer, vvs´er eller hvad har vi?

Gaveideer til svendegaver

Skulptur til Svenden

Skulptur til Svenden
En skulptur er et godt bud, når det kommer til svendegave. Det er en meget stor begivenhed i Svendens liv, og med en skulptur vil han altid kunne kigge på den, og tænke tilbage på sit hårde arbejde med sin uddannelse.
Se priser / Læs mere
 

Dashcam til bilen – Ekstra sikkerhed

Svendegaver » Ultra HD 4K Dashcam
Dette smarte lille kamera, monteret på bilens forrude, sikrer ikke kun bevis i tilfælde af uheld, men fanger også uforglemmelige øjeblikke fra roadtrips. Med moderne funktioner som nattesyn og GPS-integration er det en gave, der kombinerer teknologi, sikkerhed og mindeværdige øjeblikke i én pakke.Se priser / Læs mere
 

Uret – den traditionelle svendegave

Svendegaver » gavesaet ur
Den helt traditionelle. Et flot ur som svendegave går aldrig af mode. På denne side finder du et stort udvalg af flotte ure til både mænd og kvinder. Se priser / Læs mere
 

Værktøjskasse i høj kvalitet

Svendegaver » værktøjskasse til svenden
En anden af de mere traditionelle. En værktøjskasse af god kvalitet kan holde hele livet, hvis man tager sig godt af den. Det er en oplagt og rigtig fornuftig svendegave. På denne side har de et stort udvalg af gode værktøjskasser i god kvalitet. Et must-have for enhver svend.
Se priser / Læs mere
 

Svendegave til tømrer

Sjov plakat om tømrere

Svendegaver » tømrersvend plakat gave
En sjov plakat til værkstedet, værelset eller kontoret. Her finder du en række sjove og flotte plakater, som passer perfekt til tømrersvenden!
Se priser / Læs mere
 

Værktøjssæt til tømrersvend

Svendegaver » værktøjssæt til tømrersvend
Som tømrersvend må man ikke gå ned på værktøj, det går bare ikke. Med dette tømrersæt bliver værktøjet i hvert fald ikke noget problem. Her er alle de vigtigste ting.
Se priser / Læs mere
 

Metalfigur til tømrersvenden

Svendegaver » metalfigur tømrersvend svendegave
En meget flot metalfigur af en tømrer. En meget oplagt svendegave til tømrersvenden. Det fede ved denne gave er, at den kan følge ham hele livet, og bringe glæde hver dag.
Se priser / Læs mere
 

Svendegave til murer

Værktøjssæt til murersvenden

Svendegaver » Værktøjssæt til murersvend
Det er vigtigt for en murersvend, at have styr på værktøjet. Med dette murersæt kommer svenden i hvert fald ikke til at mangle noget.
Se priser / Læs mere
 

Sjov plakat om murerfaget

Svendegaver » murersvend plakat gave
En sjov plakat om murerfaget, som gør hverdagen lidt sjovere. Der er mulighed for at tilkøbe ramme, så den kan hænges pænt op hvor som helst.
Se priser / Læs mere
 

Metalfigur til murersvenden

Svendegaver » metalfigur murersvend gave
En flot metalfigur, som forestiller en murer på arbejde. Det er en ideel svendegave til mureren, som kan holde hele livet. Den passer perfekt til kontoret eller værkstedet.
Se priser / Læs mere
 

Svendegave til kok

Kvalitetskniv til køkkenet

Svendegaver » Kvalitetskniv til kokkesvend
Kniven er velnok kokkens fornemmeste værktøj. En kvalitetskniv kan holde hele livet, hvis man passer godt på den. Her finder du et godt udvalg af japanske køkkenknive, som er noget af det ypperste indenfor knive.
Se priser / Læs mere
 

Kokkeplakat om livet som kok

Svendegaver » plakat til kokkesvend
En plakat fyldt med sjove ordsprog og fraser, som man som kok nok rigeligt af. Ikke desto mindre er det en sjov gave, som kokken vil elske.
Se priser / Læs mere
 

Metalfigur til kokkesvenden

Svendegaver » metalfigur kok svendegave
Flot håndlavet skulptur af en kok der er i fuld gang i køkkenet. En alletiders svendegave til kokken, som passer helt perfekt til en hylde i køkkenet eller til pynt andre steder i huset.
Se priser / Læs mere
 

Svendegave til maler

Sjov plakat til maleren

Svendegaver » plakat til malersvend
Giv en plakat, som kan give malersvenden et smil på læben hver dag. Her finder du både sjove og flotte plakater, som passer perfekt til malersvenden.
Se priser / Læs mere
 

Malertøj af god kvalitet

Svendegaver » fede malerbukser gave malersvend
Som maler er det guld værd, at have ordenligt arbejdstøj. Her kan du både finde malerbukser, jakker og knæpuder af mærket Beck & Jørgensen, til malersvenden. Så er svenden pakket godt ind og klar til arbejde!
Se priser / Læs mere
 

Svendegave til Elektriker

Kvalitetsværktøj

Svendegaver » kvalitetsværktøj til elektrikersvend gave
Godt værktøj gør det sjovere at arbejde. Som elektrikersvend er der brug for en lang række værktøjer, så hjælp ham lidt på vej. Se fx denne spændingstester, eller andre af de udvalgte værktøjer til elektrikeren her.
Se priser / Læs mere
 

Elektrikerplakat til svenden

Svendegaver » elektrikerplakat til svendegave
Her finder du både sjove og flotte plakater til elektrikersvenden. Fx denne flotte glødepærer-patent plakat. Sørg for at få en ramme med, så den er klar til at hænge op med det samme.
Se priser / Læs mere
 

Metalfigur til elektrikersvenden

Svendegaver » metalfigur elektriker svendegave
Flot og unik metalfigur som repræsenterer elektrikeren. Her er en gave som kan følge svenden mange, mange år fremover. En meget oplagt gave til svenden.
Se priser / Læs mere
 

Svendegave til Blikkenslageren

Sjov eller flot plakat

Svendegaver » vvser plakat blikkenslager
En gave som han får mulighed for at se hver eneste dag. Her kan du se et udvalg af både sjove og flotte plakater relateret til blikkenslager-faget.
Se priser / Læs mere
 

Godt arbejdstøj og udstyr

Svendegaver » udstyr blikkenslager svend gave
Godt arbejdstøj og udstyr som fx knæpuder er et must som blikkenslager. Tag et kig på disse bestsellers, og find det mest populære arbejdstøj eller udstyr.
Se priser / Læs mere
 

Metalfigur til blikkenslagersvenden

Svendegaver » metalfigur blikkenslager svendegave
Flot, håndlavet unik figur af en blikkenslager. Det er en rigtig fin gave til svenden, som også kan følge ham gennem sin karriere. En meget oplagt gave til svenden.
Se priser / Læs mere
 

Svendegave til Slagter

Udskæringsplakat til slagteren

Svendegaver » slagter udskæring plakat slagtersvend gave
Flotte plakater med udskæringer af gris, kylling eller okse. Du kan også finde sjove plakater fra de Grønne Slagtere, hvis det skal være lidt mere i den sjove ende. Du har også mulighed for at tilvælge en ramme til plakaten, på den måde kan den komme op og hænge med det samme.
Se priser / Læs mere
 

Slagterkniv til svenden

Svendegaver » slagterkniv til slagtersvend gave
En slagter skal naturligvis have sig en ordenlig slagterkniv. Slagterkniven kendetegnes ved svejningen på bladet. Et stykke værktøj som kommer til at blive brugt i 1000-vis af timer.
Se priser / Læs mere
 

Metalfigur til slagtersvenden

Svendegaver » slagtersvend metalfigur gave
En rigtig oplagt gave til slagtersvenden, nemlig en unik skulptur laver i metal. Det er én af de gaver, som kan bringe glæde hver dag, hvis den placeres centralt i hjemmet, på kontoret eller på værelset.
Se priser / Læs mere
 

Lækker kvalitetswhiskey

Svendegaver » l%C3%A6kker whiskey til den kr%C3%A6sne
Så kan man rigtig nyde at studierne er overstået. Skal det være helt specielt, så kig efter en af de mere særlige whisky’er, som man ikke ser i dagligbrugsen. Tag et kig på det store udvalg af kvalitetswhiskey her. Se priser / Læs mere
 

Lækker rom

Svendegaver » dejlig rom
Er svenden mere til rom? Så finder man et stort udvalg af lækre og prisvindende Rom her. Her kan du med sikkerhed finde en, som svenden ikke har prøvet før. Se priser / Læs mere
 

Øl-smagning

Svendegaver » %C3%98lsmagning og hygge
God øl og en oplevelse i samme omgang. Så bliver det ikke meget bedre. Kan svenden godt lide en kold pilsner, skøn IPA og andre dejlige øl? En helt oplagt gave, som vil blive husket.
 

Vinsmagning

Svendegaver » vinsmagning
Er svenden glad for vin? Giv ham en oplevelse ud over det sædvanelige med en vinsmagning i verdensklasse. Se priser / Læs mere
 

Besøg på en gourmet restaurant

Svendegaver » gourmet mad
Har han eller hun snakket om en restaurant han kunne tænke sig at besøge? Hvis han eller hun eksempelvis er blevet udlært kok, kunne en fancy restaurant være en god gaveide. Her finder du et hav af gavekort til forskellige restauranter. Du kan også vælge at købe et åbent gavekort, så kan svenden selv vælge.
 

Smarte solbriller i god kvalitet

Svendegaver » fede solbriller til sommer
Er det af ordentlig kvalitet og et tidløst design kan de følge vedkommende mange år i livet.Se priser / Læs mere
 

Sko og sneakers

Svendegaver » l%C3%A6kre sneakers
Man kan aldrig få for mange sneakers. Er svenden glad for sko? Så bliver han med garanti glad for et nyt par. Her på denne side har du også mulighed for at købe et gavekort, hvis du ikke er klar over hvilken størrelse de bruger, eller hvilken stil de er på udkig efter.Se priser / Læs mere
 

Gode høretelefoner

Svendegaver » kvalitetsh%C3%B8retelefoner fra Bose
Hvis han ikke allerede har et par lækre høretelefoner, så er dette en oplagt gave. Et par kvalitetshørebøffer gør en kæmpe forskel.Se priser / Læs mere
 

Ting til hjemmet

Svendegaver » ting til hjemmet
Som ny-udlært er der mange der flytter hjemmefra, måske har de brug for noget lækkert til hjemmet.Se priser / Læs mere
 

Ting til bilen

Svendegaver » ting til bilen
Er bilen hans bedste ven? Hvad med at give ham smarte ting til bilen – det kunne fx være en mobilholder.Se priser / Læs mere

Traditionernes svendegaver

Et flot ur! God kvalitets værktøj! (begge gerne med initialer indgraveret) eller noget brugbart til hus og hjem, sågar penge, har der været tradition for at forære som svendegave.

I dag er der mere og vælge imellem, og gaverne er blevet mere utraditionelle. Man kan næsten give alt i svendegave, men gaver man kan tage med sig videre i det voksne liv rammer godt og giver mening i den nyudlærte.

Det vigtigste ved en svendegave er, som ved alle andre gaver; at de er tilpasset ham eller hende der modtager den. At vedkommende føler sig set og værdsat, når de åbner gaven er altid det vigtigste.

Det gør man ved at købe gaven til personen. Altså ved at købe noget der passer til vedkommendes personlighed, det de kan lide, noget der passer til deres stil, hobby, hjem, bil og så videre.

Når det er sagt, er der en anden lille tommelfingerregel når det kommer til svendegaver. De mere personlige gaver, som et fotoalbum over minder du og ham/hende har haft sammen, er mere oplagt som en fødselsdagsgave end som svendegave. Årsagen er, at med svendegaver fejrer man en overgang i livet, fra studier til arbejdsliv.

Man fejrer, at personen har udført en personlig kamp og gennemført studier – der er altså fokus på ham og det han har gjort og kan.

Gaven er til ham og ikke jer, og skal ikke symbolisere noget I har sammen (det er også rigtig sødt, men hører sig til ved andre lejligheder) Svendegaver er således ikke en fælles gave, som en fødselsdagsgave, bryllupsgave eller julegave eksempelvis kan være.

Så frem med gaverne rettet til ham eller hende – gerne noget de kan tage med sig videre i livet, og hold dig ikke tilbage for at indgravere navn og dato i gaven, hvis det for eksempel er et flot stykke værktøj, smykke eller ur.

 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvornår holder man svendegilde?

Traditionelt set holdes svendegilde efter en lærlings endt læretid og bestået svendeprøve. Det er dog op til den enkelte virksomhed og håndværker at beslutte, hvornår man ønsker at afholde svendegilde.

Hvordan foregår et svendegilde?

Et svendegilde er en festlig begivenhed, hvor håndværkeren fejres af familie, venner og kollegaer. Der serveres typisk mad og drikke, og håndværkeren får overrakt sin svendegave. Der kan også være taler og musikalske indslag.

Hvad er en god svendegave?

En god svendegave er personlig og betydningsfuld. Det kan være alt fra en gravering på en værktøjskasse, en personlig gavekurv med yndlingsmad eller en oplevelsesgave som en tur i helikopter.

Hvad giver man en elektriker i svendegave?

En god svendegave til en elektriker kan være en værktøjskasse med personlig gravering, en lækker madkurv med yndlingsmad eller en oplevelse som fx et gavekort til en koncert eller en vinsmagning.

Hvad giver man en murer i svendegave?

En god svendegave til en murer kan være en personlig gravering på en murerhammer eller en værktøjskasse, en lækker madkurv med yndlingsmad eller en oplevelse som fx et gavekort til en tur i en helikopter.

gavejagt-gaveideer-logo-lille

Oplevelsesgaver
Gaveideer til ham
Gaveideer til hende

Kontakt

Om os

Blog

Gavejagt anbefaler