Svendegaver

Svendegaver til alle de glade svende derude

Når man står der med murerskeen, saven, hammeren eller boremaskinen i hånden, vel vidende at nu kan man sku´ mure, hamre eller tømre et hus sammen, så er det ikke mindre end en stor dag! Studierne er overstået og arbejdslivet kan sættes i gang. Nu kan man tjene ordentlige penge og få noget for hånden. Livet venter derude. Og det skal selvfølgelig fejres!

Svendegaverne venter, det samme gør festen og fejringen af, at skolebænken fra nu af, kun bevæger sig længere og længere væk.

Men hvad skal der i svendegaven? Hvad giver man en ny-udlært tømrer, vvs´er eller hvad har vi?

Traditionernes svendegaver

Et flot ur! God kvalitets værktøj! (begge gerne med initialer indgraveret) eller noget brugbart til hus og hjem, sågar penge, har der været tradition for at forære som svendegave. I dag er der mere og vælge imellem, og gaverne er blevet mere utraditionelle. Man kan næsten give alt i svendegave, men gaver man kan tage med sig videre i det voksne liv rammer godt og giver mening i den nyudlærte.

Det vigtigste ved en svendegave er, som ved alle andre gaver; at de er tilpasset ham eller hende der modtager den. At vedkommende føler sig set og værdsat, når de åbner gaven er altid det vigtigste.

Det gør man ved at købe gaven til personen. Altså ved at købe noget der passer til vedkommendes personlighed, det de kan lide, noget der passer til deres stil, hobby, hjem, bil og så videre.

Når det er sagt, er der en anden lille tommelfingerregel når det kommer til svendegaver. De mere personlige gaver, som et fotoalbum over minder du og ham/hende har haft sammen, er mere oplagt som en fødselsdagsgave end som svendegave. Årsagen er, at med svendegaver fejrer man en overgang i livet, fra studier til arbejdsliv. Man fejrer, at personen har udført en personlig kamp og gennemført studier – der er altså fokus på ham og det han har gjort og kan. Gaven er til ham og ikke jer, og skal ikke symbolisere noget I har sammen (det er også rigtig sødt, men hører sig til ved andre lejligheder) Svendegaver er således ikke en fælles gave, som en fødselsdagsgave, bryllupsgave eller julegave eksempelvis kan være.

Så frem med gaverne rettet til ham eller hende – gerne noget de kan tage med sig videre i livet, og hold dig ikke tilbage for at indgravere navn og dato i gaven, hvis det for eksempel er et flot stykke værktøj, smykke eller ur.

Gaveideer til svendegaver

 • Ur – den helt traditionelle. Et flot ur som svendegave går aldrig af mode.
 • Værktøj – også en af de mere traditionelle. Et virkelig kvalitets-værktøj med initialer indgraveret er en flot og personlig gave til den ny-udlærte.
 • Lækker whisky – Så kan man rigtig nyde at studierne er overstået.
 • Lækker rom
 • Øl-smagning – God øl og en oplevelse i samme omgang-
 • Vinsmagning
 • Restaurant besøg – Har han snakket om en restaurant han kunne tænke sig at besøge? Hvis han eksempelvis er blevet udlært kok, kunne en fancy restaurant være en god gaveide.
 • Solbriller – Er det af ordentlig kvalitet og et tidløst design kan de følge vedkommende mange år i livet.
 • Sko
 • Høretelefoner
 • Ting til hjemmet – Som ny-udlært er der mange der flytter hjemmefra, måske har de brug for noget lækkert til hjemmet.
 • Ting til bilen
svendegaver-gaveideer-til-svenden
svendegaver-gaveideer-til-svenden
close

DEN BEDSTE GAVEIDE I 2019

Skriv din mail herunder og jeg sender dig årets bedste gaveide til dig med det samme.