Pengegaver

Dét med at give penge i gave, kan være en svær en. For hvornår er det passende og hvornår er det ikke? Som udgangspunkt er det passende at give pengegaver til de nærmeste i familien.

Det er således ikke ualmindeligt at forældre giver penge i gave til deres børn ved både fødselsdag og jul. Ved konfirmation er det helt fint for hver en gæst at give penge som gave. Men er du inviteret til fødselsdag hos din veninde, vil det være mærkeligt at forære hende 200 kroner.

Hvornår giver man penge i gave?

Det er således lidt kryptisk, dét med pengegaver og reglerne er lidt mudrede. Men som udgangspunkt er det ved konfirmation, bryllup og lignende overgangs-fejringer normalt, at man giver penge i gave, også selvom man ikke er i den nærmeste familie.

Er det derimod fødselsdags-fejring eller jul, er det som regel kun den nærmeste familie der kan give penge i gave.

Desuden er det meget individuelt hvordan man har det med at give og få penge i gave. Så overvejer du at give penge som gave, skal du altid lige huske hvem det er til, og hvordan modtagerens syn på pengegaver er.

Også, hvis du ikke selv bryder dig om at give penge i gave, er det aldrig et must. Men sørg selvfølgelig for, at finde en gave til her ham eller hende, som passer til vedkommende, hvis du ikke vil give dem penge. Du kan læse mere om hvordan du finder en god gave i vores artikler her:

Om gavens elementer Gavejagt.dk

Modtager

Anledning

Sjove og personlige pengegaver

Det store minus ved pengegaver er, at de hurtigt går hen og bliver upersonlige. Pengegaver ved konfirmation er et eksempel, hvor konfirmanden åbner den ene kuvert efter den anden med penge og et kort.

Men pengegaver behøver ikke være kedelige. Der findes mange kreative pengegaver som er relativt nemme at lave.

Fordelen ved at gøre noget ud af en pengegave er, at du viser, du har brugt tid på gaven, og at årsagen til at du giver penge, ikke er, at du ikke prioriterer eller gider bruge tid på at finde en gave.

Pengegaver på en sjov måde

Den helt klassiske kreative pengegave er pengetræet. Det kan være en rigtig plante hvorpå man sætter sedler der er foldet på en sød måde. Eller det kan være et træ lavet af ståltråd eller en gren som får blade og blomster lavet af sedler.

Har du en kreativ sjæl gemt i dig, er det bare med at komme i gang med at lave et flot pengetræ. Det er kun fantasien der sætter grænser.