Pengegaver

∙ 8. april 2021 ∙ indeholder reklamelinks

Hvornår giver man penge i gave?

Dét med at give penge i gave, kan være en svær en. For hvornår er det passende og hvornår er det ikke? Som udgangspunkt er det passende at give pengegaver til de nærmeste i familien. Det er således ikke ualmindeligt at forældre giver penge i gave til deres børn ved både fødselsdag og jul. Ved konfirmation er det helt fint for hver en gæst at give penge som gave. Men er du inviteret til fødselsdag hos din veninde, vil det være mærkeligt at forære hende 200 kroner. Det er således lidt kryptisk, dét med pengegaver og reglerne er lidt mudrede. Men som udgangspunkt er det ved konfirmation, bryllup og lignende overgangs-fejringer normalt, at man giver penge i gave, også selvom man ikke er i den nærmeste familie. Er det derimod fødselsdags-fejring eller jul, er det som regel kun den nærmeste familie der kan give penge i gave.

Desuden er det meget individuelt hvordan man har det med at give og få penge i gave. Så overvejer du at give penge som gave, skal du altid lige huske hvem det er til, og hvordan modtagerens syn på pengegaver er. Også, hvis du ikke selv bryder dig om at give penge i gave, er det aldrig et must. Men sørg selvfølgelig for, at finde en gave til her ham eller hende, som passer til vedkommende, hvis du ikke vil give dem penge. Du kan læse mere om hvordan du finder en god gave i vores artikler her:

Om gavens elementer Gavejagt.dk

Modtager

Anledning

Jul

Gavetype

Gave pris

Sjove og personlige pengegaver

Det store minus ved pengegaver er, at de hurtigt går hen og bliver upersonlige. Pengegaver ved konfirmation er et eksempel, hvor konfirmanden åbner den ene kuvert efter den anden med penge og et kort. Men pengegaver behøver ikke være kedelige. Der findes mange kreative pengegaver som er relativt nemme at lave. Fordelen ved at gøre noget ud af en pengegave er, at du viser, du har brugt tid på gaven, og at årsagen til at du giver penge, ikke er, at du ikke prioriterer eller gider bruge tid på at finde en gave.

Pengegaver på en sjov måde

Den helt klassiske kreative pengegave er pengetræet. Det kan være en rigtig plante hvorpå man sætter sedler der er foldet på en sød måde. Eller det kan være et træ lavet af ståltråd eller en gren som får blade og blomster lavet af sedler. Har du en kreativ sjæl gemt i dig, er det bare med at komme i gang med at lave et flot pengetræ. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Her en en god og nem video du kan følge hvis du vil kaste dig ud i at lave et pengetræ:

Pengegave – sedler bundet som sommerfugle

En anden sød og sjov måde at forære penge på, er ved at folde dem som sommerfugle. Sommerfuglene kan du efterfølgende sætte på en flot plante eller ligge en smuk æske. Se videoen her:

Pengegave fra drillepinden

Og sidst, men ikke mindst, er der den sjove og drillende måde at forære penge, hvor du skjuler dem i et glas med slik. Følg videoen her, hvis du vil afprøve den teknik.

En anden sjov og lidt tricky måde at give penge på, er ved at forære dem i en MoneyMaze – så skal modtageren knokle lidt for at få dem ud.

Skal indpakningen være ekstra fed, kan du bruge et lille pengeskab som indpakning. Det er sejt, især hvis det er et barn der modtager gaven.

Ideer til pengegave indpakning

Pengene behøver ikke nødvendigvis være en del af den sjove og kreative måde at forære dem på. Selve indpakningen kan også bære meget i sig selv. Giver du penge i gave, er det en rigtig god ide at gøre ekstra ud af indpakning og kort. Penge siger i sig selv ikke så meget som en gave kan gøre, derfor må du bruge en ekstra indsats på at vise din værdsættelse af den person som modtager gaven.

  • Du kan eksempelvis gå ud og finde en smuk krukke eller æske hvori du lægger penge og et sødt kort. Æsken pakker du ind i flot gave-papir. Hint – køb et par stykker, så har du altid en sød æske klar til en gave
  • Du kan også lave den mere drillende udgave hvor du tager en stor papkasse og fylder med papir. Du ligger et par sokker i kassen og i sokkerne har du lagt pengene.
  • Du kan også købe en flot pung hvori du ligger penge.
  • Mulighederne er mange og det er kun din fantasi der sætter grænser.
  • Foruden kasser og æsker etc. er det en god ide at gøre noget ud af gave-papir og sløje. Få det til at se lidt eksklusivt ud ved at købe noget rigtig flot papir. Eventuelt kan du bruge noget flot stof som du pakker gaven ind i.
  • Her kan du vælge mellem en masse flot indpakningspapir:
  • Og her:
pengegaver-ideer
pengegaver-ideer