Afskedsgaver

Har du en kollega, ven, veninde eller måske en søn eller datter, du skal tage afsked med? Uanset hvem der skal tages afsked med, er det aldrig nemt. Særligt ikke, hvis det er en, man holder meget af og godt kan lide at være sammen med. Men en afsked er udover afslutningen på noget, som regel også starten på noget nyt i livet for den, der skal tages afsked med. 

For at hjælpe vedkommende godt videre, er det en god ide at give en afskedsgave, som måske repræsenterer det, der er i vente for vedkommende eller det, som I har haft sammen. Netop derfor er der også stor forskel på, hvad det kan være, da en gave til kollega som stopper måske ikke skal være lige så personlig som gaven til vennen, der rejser afsted ud i verden. 

Vi har dog samlet nogle rigtig gode bud på afskedsgaver, som både passer godt som afskedsgave til kollega men også rigtig godt som en afskedsgave til hvem som helst anden. Vi er sikre på, du finder den helt perfekte afskedsgave. 

Ideer til afskedsgave til kollega 

Skal du sige favel til en god kollega? Og vil du (og måske flere andre af dine kollegaer) gerne give vedkommende en god gave at komme videre på? Så har vi her samlet fem gode gaveideer

Lyngby porcelæn vase 12 cm

Afskedsgaver » lyngby vase afskedsgave
En Lyngby vase i porcelæn er en meget fin og klassisk gave at give til en kollega som stopper. Det er en designklassiker og kan gives til både mænd og kvinder, der godt kan lide at have et pænt indrettet hjem. Den er ikke dyrere, end at du selv kan give den, hvis du gerne vil det.
Se priser / Læs mere
 

Lakrids By Bülow – ​Black Box 1, 2, 3 Lakrids

Afskedsgaver » Lakrids By Bulow afskedsgave
Det er altid lækkert at få en gave, der får mundvandet til at løbe. Sammensæt eventuelt en gavekurv sammen med denne lækre boks af lakridser fra Johan Bülow. Der er tre forskellige smagsvarianter, som går godt sammen med et glas rødvin.
Se priser / Læs mere
 

Kollega plakat

Afskedsgaver » Kollega plakat afskedsgave
Plakatdyr har lavet en rigtig god og sjov kollega plakat, som kan bringe smilet frem på enhver kollega, der skal stoppe. Det er en oplagt afskedsgave sammen med nogle blomster, chokolade og god kaffe, da den viser, hvor meget I har værdsat vedkommende. Sammen med en flot ramme er den perfekt på et kontor.
Se priser / Læs mere
 

Spa & Brunch på HimmerLand Nordic Spa

Afskedsgaver » Spa Brunch paa HimmerLand Nordic Spa afskedsgave
Gavekortet til spa og brunch hos HimmerLand Nordic Spa er en lidt mere personlig afskedsgave til kollegaen, der skal stoppe. Holder du meget af kollegaen, og er han eller hun blevet lidt mere end bare det, er det oplagt med et gavekort til en god og afslappende oplevelse. Det vil vedkommende sætte stor pris på.
Se priser / Læs mere
 

Chokoladekursus med fransk chocolatier

Afskedsgaver » Chokoladekursus med fransk chocolatier afskedsgave til kollega
Et chokoladekursus er helt sikkert noget, din kollega ikke regner med at få. Selvom det foregår i København, er det nu oplagt alligevel, selv hvis det ikke er der, vedkommende bor, da der så kan gøres en weekendtur ud af det. Det er et kursus på 2,5 time, hvor kollegaen bliver lukket med helt ind i chokoladens verden og selv får lov at prøve at lave nogle lækre chokolader.
Se priser / Læs mere
 

Ideer til afskedsgaver til venner eller familie 

Når der skal tages afsked med venner eller familie på ubestemt tid, må der gerne gøres lidt ekstra ud af afskedsgaven. Det gælder uanset, om vennen blot flytter til en større by i Danmark eller om datteren rejser om på den anden side af jorden for at få nogle fantastiske oplevelser. Vi kommer herunder med nogle gode ideer til personlige afskedsgaver. 

Gillian Jones toilettaske i quiltet nylon

Afskedsgaver » Gillian Jones toilettaske i quiltet nylon afskedsgave
Hvis veninden eller sønnen skal ud at rejse, er det oplagt at give en god og rummelig toilettaske. Det er trods alt vigtigt for at kunne have det hele med fra A til B, uden der er tandpasta eller hårnåle over det hele. Toilettasken her har et stort rum og to mindre lommer.
Se priser / Læs mere
 

SACKit – CHARGEit Dock trådløs oplader

Afskedsgaver » SACKit – CHARGEit Dock traadloes oplader afskedsgave
En trådløs oplader eller powerbank er perfekt, når der skal rejses. For det er altid svært at finde opladere i lufthavne, og skal der rejses meget med nattog i Asien, er det særdeles handy med en powerbank, der kan levere strøm til underholdningen. Denne er fra en dansk producent og har en række cool features og et fedt design.
Se priser / Læs mere
 

Dyrepasser for en dag hos Skærup Zoo

Afskedsgaver » Dyrepasser for en dag hos Skaerup Zoo afskedsgave
En afsked er som regel på gensyn. Så hvorfor ikke give en gave, som vedkommende virkelig kan glæde sig til at bruge, når I ses igen? Dyrepasser for en dag er sjældent noget, man får lov til at prøve, så det vil virkelig være en oplevelse for livet. Man får både lov til at tilberede mad, fodre dyrene, gøre rent hos dyrene og følge en dyrepasser en hel dag. Det kan kun blive sjovt.
Se priser / Læs mere
 

Luksusbrunch på Café Nöa’h

Afskedsgaver » Luksusbrunch afskedsgave
Har I stadig lidt tid at løbe på, inden der skal siges på gensyn, kan I nyde den sidste tid sammen inden afskeden med en luksusbrunch. Det ligger på den anlagte sandstrand på Islands Brygge og er derfor lidt af en oplevelse. Det er om noget en personlig afskedsgave, som kan give jer lidt smil på, inden der måske skal rejses eller flyttes.
Se priser / Læs mere
 

Design selv citat plakat

Afskedsgaver » Design selv citat plakat afskedsgave
En Plakatdyr lavet ud fra ting, vedkommende hele tiden siger, bliver ikke mere personlig en gave. Den er god at give, hvis du gerne vil give hele situationen en sjovere og mere løs stemning, fordi I godt ved, at I snart skal ses igen. Det er en sjov ting at kunne hænge op i en ny lejlighed eller tage med sig på rejsen, til når savnet til derhjemme bliver højt.
Se priser / Læs mere
 

Hvad er en god afskedsgave? 

En afskedsgave kan have mange forskellige former, da det kan være alt lige fra et personligt smykke til veninden til et gavekort til noget selvforkælelse til kollegaen, der stopper. Hvad en god afskedsgave derfor er, kommer i høj grad an på, hvem det er, du skal tage afsked med. For selvom et flot og meget personligt smykke er den oplagte gave til veninden, der skal ud at rejse, er det noget helt andet, der skal gives som afskedsgave til kollega. 

Det er derfor i virkeligheden nemmere at komme nærmere svaret, hvis du gør dig nogle tanker omkring den afskedsgave, du skal give: 

  • Hvor tæt er relationen til dig og den, der skal have en afskedsgave? 
  • Hvad er det, vedkommende skal efter afskeden? Er det et nyt job, der venter? Et liv et nyt sted? Eller måske en længerevarende rejse? 
  • Vil du gerne give noget personligt, eller skal det være mere formelt? 

Når du har gjort dig ovenstående overvejelser, er det meget nemmere at spore dig ind på, hvilken type af gave du skal lede efter. Men har du alligevel brug for hjælp, kan du finde inspiration i vores liste ovenfor, hvor vi både har ideer til afskedsgave til kollega og til venner og familie.

Giv en afskedsgave, vedkommende bliver glad for 

Det vigtigste ved at give en afskedsgave er, at du giver en gave, som du ved, vedkommende bliver glad for at få. Om det så er noget spiseligt eller en oplevelse – jo mere personligt det bliver, jo bedre en gave bliver det også. 

En afskedsgave behøver ikke koste det hvide ud af øjnene, da du kan få ret mange sjove og gode afskedsgaver for næsten ingen penge. Er det en kollega, der skal siges farvel til, kan du også sagtens gå sammen med andre kollegaer, så der er til en stor og rigtig god gave, der viser, hvor meget I har værdsat vedkommende. Det samme gælder, hvis du skal give en gave til din veninde – er I en større venindegruppe, kan I gå sammen og købe netop den oplevelsesgave eller personlige gave, som I ved, hun eller han virkelig godt kunne tænke sig. 

Det er altid tanken, der tæller, og sådan er det også med en afskedsgave. Det gør det lidt nemmere og sjovere at sige farvel til det gamle og springe ind i det nye, når man ved, at man er værdsat og betyder noget for andre mennesker – for så har man altid nogen at vende tilbage til. 

Vi håber derfor, du finder god inspiration i vores liste herover og kan finde en ting eller to, som passer perfekt som en afskedsgave til den, som skal starte på et nyt kapitel. Ellers er du også velkommen til at klikke dig rundt på siden og tjekke vores andre gode gaveideer ud. Vi er i hvert fald sikre på, at du finder en rigtig god afskedsgave.