Rejsegilde

Rejsegilde er en af dansk kulturs gamle traditioner, som vi stadig holder fast i. Kort fortalt er rejsegildet fejringen af en kollektiv arbejdsindsats. Fejringen afholdes når husets spær er blevet rejst, og alle der har arbejdet på huset, samt husets beboere, naboer, venner og familie er gerne inviteret. 

Det kan være, men er ikke nødvendigvis, en stor fest. Dog er det altid en glædelig komsammen, som har dybe rødder i den danske byggekultur. 

For at fejre, at husets grundkonstruktion nu står færdigt, er det oplagt at komme med en gave. Fra husets (kommende) beboere kan det være en gave til bygherre og håndværkere. For venner og familie til husets beboere, kan det være en gave til husejerne. 

Her kan du se en liste med gaveideer over hvad man giver til rejsegilde

Gaver til rejsegilde

Gavekurv til både håndværkere og husejere

Rejsegilde » l%C3%A6kker gavekurv til rejsegildet
En gavekurv kan gives fra husejerne til håndværkerne, og fra venner og familie til husejerne. Det er en sød og ikke alt for formel gave, der passer rigtig godt til denne anledning. Gavekurven kan gives til hele “håndværker sjakket”, således, at der er noget til alle, som de kan nyde i frokostpausen eller efter arbejde. Gives gavekurven til ejerne af huset, er det en gave der leder tankerne hen på alle de hyggelige stunder med god mad og vin, der kommer til at være i deres nye hjem. Her finder du et stort udvalg af gavekurve
Se priser / Læs mere
 

Sig tillykke med en god flaske

Rejsegilde » En god flaske whiskey til rejsegildet
Igen en gave der både kan gives til håndværkere og bygherre, samt husets familie. En god flaske spiritus eller ølgave går ikke af vejen her!
Se priser / Læs mere
 

Planter til den nye have

Rejsegilde » planter til haven
Her er en gave rettet mod husejerne. En flot plante til deres nye have, der symboliserer det liv, der kommer til at blomstre og gro i deres nye hjem. Bestil den over nettet, og undgå turen til det lokale plantemarked
Se priser / Læs mere
 

Gavekort til en spændende oplevelse

Rejsegilde » oplevelsesgave til rejse gilde
Også en gave rettet mod husejerne. Der er nok at tænke på når man bygger nyt hus, og det kan være godt at få tankerne hen på noget andet af og til. En spændende oplevelse er derfor en oplagt gave, som man ikke lige venter sig når man holder rejsegilde. Find noget her der passer til parret eller familien.
Se priser / Læs mere
 

Vin – god rejsegilde gave

Rejsegilde » vin er altid en god gaveide
Her er en gave der passer godt til både familien, håndværkerne samt bygherre, arkitekten og så videre. En lækker vin går aldrig af vejen, når man skal bruge en lidt mere uformel gave.
Se priser / Læs mere
 

Rejsegildet – en gammel tradition vi bærer videre

Rejsegildet har før i tiden været indhyllet i mystik. I gamle dage afhang byggeriets succes i høj grad af vind og vejr, hvorfor rejsegildet indebar, hvad vi i dag ville kalde; overtroiske elementer.

Et eksempel er den blomsterkrans som stadig hænges op i husets tagkonstruktion. Blomsterne var en gave til eventuelle onde ånder der kunne finde på at flytte ind i huset. Blomsterne have gode ånder i sig, og derfor ville huset ikke blive plaget af de onde ånder, og hermed være sikkert at bo i. 

Der er andre gamle traditioner forbundet til rejsegildet, de fleste er vi dog gået væk fra i dag. Men et er sikkert, rejsegildet er stadig en stor fejring, hvor både borgmester, bygherrer, arkitekter, håndværkere, venner og familie kan være inviteret med, for at fejre, at det hele er lykkedes. 

Har man gave med til rejsegilde?

Det er faktisk op til en selv, hvorvidt man tager en gave med til rejsegilde. Det er ikke en nødvendighed eller en selvfølge, at man kommer med en gave. Når det er sagt, er det alligevel oplagt at komme med noget, når nu det er så stor en begivenhed. 

Vi håber du har kunne finde inspiration til en gave her. 

Gaver til rejsegilde