Julegaver

Julegaver 2020

Vi kan ikke komme uden om, at jul er gavernes fest. Ved juletid samles familien for at spise og hygge og give hinanden gaver. Vi har en lang tradition bag os for gavegivning til jul, og der er da også mange fordele ved at give hinanden julegaver. 

Julegaverne er en stor del af det ritual, jul kan siges at være. Den opbyggende del af ritualet, er at gå ud og finde gaver til familie og venner. Ritualet har sit højdepunkt efter maden og dans om juletræet, hvor gaverne pakkes ud og forventningernes spænding forløses.

December måned er særlig, fordi vi netop bruger vores tid og energi på at vise, vi elsker og værdsætter vores familie og venner. Her spiller gaver en vigtig rolle. For med gaver bekræfter og forsegler vi vores sociale relationer. Med gaver viser vi, at vi elsker og holder af vores familie og venner. Det er både adventsgaver, kalendergaver og julegaverne der bruges til dette. December handler om at sprede glæde og mærke familien. Og det behøver ikke at ruinere os. Gaver kan sagtens være små og symbolske, og til pakkekalender eller advent, er det super fint at give noget man selv har lavet. Lad os se lidt nærmere på pris og økonomi når det kommer til gaver i december. 

Pris på julegaver

Det er meget forskelligt hvor mange penge man bruger på julegaver. I nogle familier er det 50, 100 til 300 kroner pr gave til de nærmeste. Hvor andre familier bruger mange flere penge. Hvor meget man bruger på julegaver kommer selvfølgelig an på ens økonomi, men også traditioner og værdier spiller ind. Det kan være en god ide, at afstemme med familien hvor mange penge man bruger på gaver, så det ligger nogenlunde på samme sted. Ofte giver forældre lidt dyrere gaver, men igen kommer det an på økonomi. 

Ønskelister eller freestyle?

Når du skal finde en god julegave er det selvfølgelig vigtigt at du finder noget, som vedkommende kan bruge og vil blive glad for. Mange bruger ønskelister til jul, men det kan være lidt kedeligt og uopfindsomt med ønskelister – da det kan komme til at føles som et bestillingsarbejde. Når du køber julegaver uden lister, skal du først og fremmest tune dig ind på ham eller hende der skal modtage gaven. Hvem er han, hvad kan han lide, hvad er hans interesser, hans arbejde, hans livsstil? Når du bruger lidt tid på at forestille dig ham eller hende, kan du bedre finde en gave der passer. Alt for mange kommer til at købe gaver, som de selv ønsker sig, i stedet for at tænke på hvad den der modtager gaven er vild med.

Når det kommer til børn er det en anden sag. Børn elsker at lave ønskelister, og det skal de bare have lov til at hygge sig med. Har du fået en ønskeliste fra et barn til jul, kan du følge den slavisk eller bruge den som inspiration til gavejagten. 

Julegaveønsker 2020

Her på siden har vi samlet en række ideer til julegaver. Under de forskellige kategorier finder du julegaveideer der er fremme nu. Der er både

Du kan bruge listerne til at finde inspiration og viden om hvad der rør sig inden for ønsker i år, og du kan bruge linkene til at finde hjemmesider der sælger de nævnte gaveideer

Det er altid smart at være i god til når det kommer til julegaver. Så skal du ikke bruge slutningen af december måned på at stresse rundt efter gaver. I stedet kan du lægge tid og kræfter i at forberede juleaften, invitere familien hjem på adventshygge, eller få slappet lidt af i den ellers hektiske julemåned. 

Vi håber du kan få gavn af vores bud på julegaver og juleønsker 2020. 

julegaver