Pakkekalender til børn

Julen er en dejlig tid for børn – faktisk så dejlig, at de ofte har svært ved at vente helt til juleaften. Men med en pakkekalender til børn kan du gøre ventetiden lidt mindre ulidelig, da der så er noget at glæde sig til hver eneste dag op til juleaften. Det gode ved børn er, at de er så nemme at glæde. En chokoladejulemand eller en lysende kugle kan være nok til at redde hele dagen. 

Gaveidéer til pakkekalender til børn 

Men har du svært ved at finde på 24 gaver? Det er også mange gaver at skulle finde på og pakke ind. Men med lidt gode råd og gode pakkekalender gaveidéer er der faktisk ikke så langt op til 24, som du måske føler lige nu. 

Vi har herunder samlet vores bedste gaveidéer til en pakkekalender til børn, så du nemt og hurtigt kan lave den og glæde dig til at give den til dit barn, nevø eller hvem du end ønsker at glæde. 

Gavejagt anbefaler
pakkekalender-til-born

Gør det nemt med en færdig pakkekalender 

Vil du virkelig gerne overraske barnet med en pakkekalender, men har du ikke rigtig tiden til at gøre det ordentligt? Så kan du heldigvis gøre det meget nemmere for dig selv ved at købe en færdig pakkekalender på nettet. Pakkekalenderen er sammensat efter, hvor gammelt barnet er, så indholdet matcher de ting et barn på den alder, du skal give den til, faktisk leger med. 

Det er måske ikke lige så personlig en pakkekalender, som du måske havde i tankerne, men indholdet er rigtig fint, og så er det en nem måde for dig at hygge omkring barnet, uden det giver dig stress eller ondt i maven, fordi du ikke kan nå det hele. 

En færdig pakkekalender kan desuden også købes efter køn, så du er sikker på, at der ikke kommer en lyserød dukke med i en af pakkerne til din søn eller en legetøjsbil til din datter. Om du selv ønsker at pakke gaverne ind er helt op til dig. Så vil du gerne gøre det mere personligt ved at lave en speciel indpakning, har du altså muligheden for det.

kortspil-pakkekalender-born

Kortspil  

Er der noget, man kan glæde et barn med, så er det et godt spil kort eller spil, der er bygget op omkring kort. Der kan gå timer med at spille sammen med andre børn eller dig i stuen, så det er oplagt som gave. 

blueray-dvd-pakkekalender-børn

DVD 

Selvom Netflix og andre streamingtjenester er rimelig populære i øjeblikket og nærmest har sat DVD’en til side, er det nu stadig en god gave. For det er ikke alle film, der findes på streaming!

udstyr til sport pakkekalender børn

Udstyr til sport 

Har dit barn en fritidsinteresse? Så giv ham eller hende noget, der støtter op om det. Det kan være alt lige fra fjerbolde til badminton og fodboldstrømper til fodboldtræningen.

børnekuffert pakkekalender

Børnekuffert  

Børn elsker at pakke ting ned i kufferter for at pakke dem ud igen – eller at lege de skal på ferie. Kan barnet også lide det, giver det god mening at give som en del af pakkekalenderen.

børnesko pakkekalender

Børnesko  

Mangler du en idé til en af pakkerne ved advent, kunne det måske være oplagt med et sæt nye børnesko. Børn vokser hurtigt ud af deres sko og elsker også at få nye, så barnet vil helt sikkert blive glad for det.  

chokolade pakkekalender børn

Chokolade  

Nogle dage behøver det ikke være meget mere end noget chokolade, der ligger i pakkekalenderen. Alle børn elsker chokolade, og især hvis det er pakket ind i farverigt papir. Det er en god måde at fylde mange af dagene ud på. 

bamse-pakkekalender-børn

Bamse  

Krammebamser er så dejlige at sidde og nusse med. Er barnet helt vild med bamser, vil sådan en i pakkekalenderen bringe glæde i lang tid fremover. Bamser kan bare noget særligt, når det kommer til børn og tryghed.  

legetøjsbiler pakkekalender børn

Legetøjsbiler  

Både piger og drenge kan lide at lege med biler, men det er måske nok mest drengen, denne hælder til. Med en sej bil i pakkekalenderen kan der komme fart på dagen både ude og hjemme. Det vil helt sikkert være en sej gave.  

dukker-pakkekalender-børn

Dukker til dukkehus

Er pakkekalenderen til en sød pige, er det måske mere oplagt med en dukke til et dukkehus frem for en legetøjsbil. Med den kan hun lege sammen med de øvrige dukker og få endnu et medlem til familien.

puslespil-børn-pakkekalender

Puslespil 

Hvem elsker ikke at lægge et godt puslespil? Det er der mange børn, der gør. Det styrker også koncentrationen og finmotorikken og derfor en god gave både nu og på længere sigt. Find gerne et med et sejt og udfordrende motiv.

børnebog-pakkekalender

En bog

Mange børn elsker at læse gode historier. En bog er ikke særlig dyr og giver barnet mulighed for at fordybe sig og forbedre sig i at læse. Der findes mange gode og sjove børnebøger, som du kan finde og pakke ind. 

oplevelse-kalendergave-børn

Gavekort til en overraskelse 

Der må godt være en ekstra god gave i en pakkekalender. Det kan meget vel være et gavekort til en fed overraskelse, som du og barnet skal på. Måske en tur i kano? Eller en tur med luftballon? Der er mange spændende ting, man kan få gavekort til.

bold-pakkekalender

Bolde 

Selvom det er mørkt og koldt udenfor, kan man stadig godt lege med bold. En tennisbold, basketball eller noget helt tredje vil sikkert bringe stor glæde. Især hvis du er villig til at gå med i kulden for at spille. 

tuscher-pakkekalender-børn

Tuscher 

Tuscher går man aldrig helt galt i byen med, når det kommer til børn. Sammen med et hæfte med julemotiver er det den perfekte pakkekalendergave på en lørdag eller søndag, hvor dagen bare skal gå i et roligt tempo.

maling-pakkekalender

Malerudstyr 

Mangler du at fylde nogle dage ud, kan du gøre det med maling i forskellige farver, pensler og lærreder, så der til sidst er til nogle hyggelige dage med maling. Det er en god måde at bruge god tid sammen på. 

Du kan også overraske med gratis glæder 

En pakkekalender til børn kan også være en meget kærkommen lejlighed til at lære barnet om livets gratis glæder, og at alt ikke behøver koste en masse penge. Det kan også være, du bare gerne vil holde pakkekalenderen på et fornuftigt budget, og derfor er nødt til at finde på nogle gratis ting ind imellem. 

Det vigtigste at nævne her er, at gratis gaver ikke behøver være kedelige for barnet. Med lidt kreativitet kan det sagtens blive en af de bedste gaver, der er i pakkekalenderen. 

Gode ideer til gratis gaver i pakkekalenderen er: 

  • En eftermiddag med bagning. Overrask barnet med en pakke der fortæller, at I skal bruge eftermiddagen på at bage lækre julesmåkager sammen. Børn elsker at bage og at gøre det med de voksne. Pak f.eks. noget mel eller sukker ind for at symbolisere, hvad I skal lave sammen.
  • En tur til vandet! Selvom det er koldt udenfor, er det altid rart med en tur til vandet. Her kan der sjaskes og plaskes og kastes smut.
  • Find julepynt i skoven. Skoven er altid et fedt sted for et barn. Men det bliver endnu sjovere, hvis I sammen skal ud og finde naturligt pynt til juledekorationer og pynten til træet. Det vil helt sikkert falde i god jord som gave. 

Sammen med de købte gaver er der mange muligheder for at finde på noget, der ikke koster så mange penge, og som giver jer mulighed for at få noget kvalitetstid sammen. Det er også en gave i sig selv. 

Relateret artikler: pakkekalender til ham, pakkekalender til hende

Find inspiration til pakker 

Vi håber, at vores forslag til pakker til en pakkekalender til børn har givet dig en god portion inspiration til, hvordan du kan lave pakkekalenderen, og hvad den skal bestå af. Det er så dejligt at glæde børn, så vi kan godt forstå, hvis du gerne vil gå all in og være helt sikker på, at pakkerne falder i rigtig god jord. 

Du kan med fordel gemme pakkerne under juletræet eller hænge dem op forskellige steder i huset, så det også bliver en leg og en udfordring at finde den rigtige pakke med det rigtige nummer. Det kræver selvfølgelig, at du har god plads. Ellers er en hyggeligt dekoreret julekurv proppet med gaver heller ikke helt af vejen. 

Få inspiration til sjov og kreativ indpakning i videoen her:

Det skønne ved en pakkekalender til børn er, at det nærmest kun er fantasien, der sætter grænser, når det kommer til indholdet og indpakningen. Gaver er altid fantastiske at få som barn, og kan få dem til at glæde sig så meget, at de ikke kan sove. Det er derfor alle kræfterne værd!