Værtindegave

Gaveideer til en værtindegave 

Værtindegaver en en super fed gestus. Det handler om, at give en lille påskønnelse til og af den person, som har inviteret dig ind i deres hus. Deraf betegnelsen værtindegave. Er du inviteret til en middag, en brunch eller en anden formel, men hyggelig og social sammenkomst i en kvindes hjem, kan du give en værtindegave. Man kan selvfølgelig også godt give værtindegaver til mænd, men i daglig tale bruger man ordet værtindegave, fordi det stammer fra en tid hvor det ofte var et gift par, man blev inviteret hjem til. Gaven gik til værtinden, fordi det lå til tiden, at det var kvinden i huset, der havde stået for arrangering af mad, bordopdækning, invitationer osv. Og derfor hende der havde haft mest af arbejdet med at forberede det sociale møde. Endvidere var hus og hjem før i tiden kvindens domæne, hvorfor gaven gik til hende, når man blev inviteret ind. Men kort sagt er en værtindegave noget man giver, når man bliver inviteret hjem til nogen.
Er det første gang du kommer på besøg, er det særlig vigtigt at give en værtinde gaveideer – det en meget fin måde at sige “tak for, jeg må komme her”. Ved større begivenheder, hvor det ellers ikke er oplagt at give en gave, er det endnu mere på sin plads med en værtindegave. Det kan være en stor middag eller brunch. Men også de små og intime møder er oplagte til værtindegaver.

Hvad kan en værtindegave være?

Værtindegaver skal ikke være prangende eller på nogen måde for meget. Mange gange giver man en værtindegave til én, man ikke kender så godt. Er gaven for meget, kan det nemt gøre personen der får gaven forlegen. Det er lidt ligesom drikkepenge, det skal hverken være for meget eller for lidt, men lige tilpas. Det passer derfor bedst, at købe noget der viser påskønnelse, uden at være for meget. Mange bruger blomster som en gestus til at sige tak for invitationen, men man kan sagtens komme med mere og andet end det. Chokolade og vin er også en klassiker. Er det en kvinde du køber værtindegave til, kan du overveje at købe en lækker håndcreme eller en showergel eller en luksus håndsæbe (det kan også gå til en mand, det kommer an på hvilken type han er). Det må gerne være noget der er lidt hverdagsagtigt og nemt tilgængeligt. Igen, fordi en værtindegave ikke skal være overvældende, men noget man kan modtage hurtigt og nemt. Smukke stearinlys er også et eksempel på en god værtindegave. Et glas honning eller en anden specialitet kan også sagtens bruges.

Liste med bud på værtindegave ideer:

værtindegaver-gaveideer
værtindegaver-gaveideer