Dåbsgaver

Dåbsgaver – masser af gode bud på dåbsgaver

En dåbsgave kan være mange ting, hvadenten de er symbolske, praktiske eller sjove

dåbsgaver-gaveideer
dåbsgaver-gaveideer

Det kan være lidt svært at finde på gode dåbsgaver. Den lille baby der skal have sit navn, har ikke mange ønsker. Alligevel har vi tradition for at give gaver til dåben. Faktisk anses dåben for at være en større begivenhed end for eksempel fødselsdage, hvorfor folk bruger flere penge på dåbsgaver end fødselsdagsgaver. Før i tiden var det ofte smykker og penge som blev givet i gave til dåb. Også arvestykker, både smykker, men også andre værdifulde genstande har været en typisk dåbsgave. Men tiden har ændret sig, og i dag er det helt normalt og velset, at man giver alle mulige slags ting i dåbsgaver. Det kan både være praktiske genstande, som eksempelvis barnevogne, babytøj, lifte, seler og slynger etc., men også sjovt legetøj og børnebøger er et hit. Reglen i dag er, at der ikke rigtig er nogle regler. Everything goes når det kommer til indholdet i dåbsgaven. Så længe det er kærligt og venligt, og med henblik på, at der er kommet en baby ind i familien, kan alt bruges til en dåbsgave. Når det er sagt, er der selvfølgelig nogle ting der er mere oplagte end andre. Enten fordi de er sjove, søde, praktiske, uundværlige eller perfekte til børnefamilier og babyer. Vi har samlet nogle af de ting og sager i listen herunder. Så kan du trygt kaste dig ud i at finde en god dåbsgave.

Kategorier og bud på gode dåbsgaver til drenge og piger

  • Den personlige gave – Den personlige gave indeholder noget der på en måde refererer til barnet og familiens historie og tid sammen. Det kan være bøger om barnets første år, som man fylder ud i takt med tidens gang. Det kan være et fødselsdagstog der kan bruges år efter år, når barnet fylder år. Eller det kan være et gavekort til en fotograf, som familien kan gå til sammen. Det er noget der giver familien historie, eller fortæller en historie om familien. Det kan også være en starten på en børneopsparing, eller et smukt maleri, som barnet kan have med sig i livet. Eller et frugttræ der kan plantes i haven. Find inspiration her:
  • Fødselsdagstog – kan bruges fra første år og op efter, så længe det er sjovt. Tallene skiftes ud. En rigtig sød dåbsgave, som familien kan have glæde af hver gang barnet har fødselsdag , Babyfotografering, Maleri, Mine første år bog:
  • Smykker – Smykker er en klassiker indenfor dåbsgaver. Både til drenge og piger, men nok mest til piger. Det kan være arvestykker eller nye smykker. En god ide til et smykke til barnedåb, er at give et vedhæng i en lille kæde, som kan skiftes. Derved kan barnet bruge smykket mens det er lille, men som det vokser op, kan man skifte kæden ud, og smykket bliver der ved noget barnet kan tage med sig hele livet. Så vælg et smukt vedhæng, der kan følge barnet som det vokser op, såvel som i dets voksenliv.
  • Legetøj for de helt små – I dag er der masser af legetøj til babyer, som børnene elsker. Find inspiration her:
  • Børnebøger – Bøger med sang og musik bliver mere og mere populært, og med god grund. Børn elsker at synge og lytte til børnesange.
  • Tøj og sko
  • Praktiske – Når man får en baby, får man også brug for en masse praktiske ting og sager. Barnevogne, bæreseler, kravlegårde med mere. Vælger man en praktisk ting til dåbsgave kan det være en god ide at tjekke ind med forældrene først. Så man er sikker på man ikke køber noget de allerede har: Bæreseler, Babysovepose, Barnevogne
close

DEN BEDSTE GAVEIDE I 2019

Skriv din mail herunder og jeg sender dig årets bedste gaveide til dig med det samme.