Typisk dansk gave

∙ 8. april 2021 ∙ indeholder reklamelinks

Skal du til udlandet og bo ved en værtsfamilie, besøge venner eller måske forretningsforbindelser? Det kunne også være at du får besøg af nogle fra udlandet her  i Danmark. Så er det en ret god og almindelig skik at medbringe eller give en gave fra dit hjemland. Men hvad er en god og typisk dansk gave at give? Det kan være ret svært selv at se, hvad der er en typisk dansk gave, som også vil bringe oprigtig glæde hos værten eller modtageren.

Her er det vigtigt, at du finder en gave, som passer til lejligheden. Er det til en forretningsforbindelse, er det bedst med en gaveide, der passer til en bred smag, mens en gave til en ven eller noget familie godt kan være lidt mere specielt og personligt.

Dansk gave til udlænding

Når du skal besøge en udlænding og eventuelt bo der i længere tid, er det god kutyme med en god gave. Herunder er lidt inspiration.

Anton Berg chokolade

Typisk dansk gave » anthon berg chokolade typisk dansk gave
Man går aldrig helt galt i byen med noget godt til ganen – så hvorfor ikke give noget lækkert fra Anton Berg? Det er en god måde at komme i gang med hyggen på.
Se priser / Læs mere

Holmegaard

Typisk dansk gave » holmegaard vase dansk gave
Er der noget, der er dansk, så er det Holmegaard. De laver fine vaser, som du sagtens kan give som en god, dansk gave til udlænding. Ellers laver de også meget fine drikke- og vinglas!
Se priser / Læs mere

Pandora smykke

Typisk dansk gave » Pandora smykker typisk dansk gave
Hvis du leder efter en god, dansk gave til en kvindelig udlænding, kan du med fordel give et smykke fra Pandora. De laver alt lige fra smukke ringe og halskæder til armbånd og øreringe.
Se priser / Læs mere

Danske gaver til amerikanere

Amerikanere bliver ret nemt overrasket og er også ofte oprigtigt glade, når de får en gave. Derfor er det ikke så svært at give danske gaver til amerikanere.

LEGO

Typisk dansk gave » lego dansk gave
Mange amerikanere er ikke klar over, at LEGO er et dansk brand og virksomhed, selvom de godt kender til figurerne og universet. Derfor kan du virkelig overraske med en æske LEGO.
Se priser / Læs mere

Royal Copenhagen

Typisk dansk gave » Smukt stel fra Royal Copenhagen
Er der noget, amerikanere elsker, så er det de fine stel fra Royal Copenhagen. En god dansk gave til amerikanere kan derfor blandt andet være det musselmalede stel eller julestellet, som passer ind i mange amerikanske hjem.
Se priser / Læs mere
 

Rosendahl

Typisk dansk gave » rosendahl karaffel dansk gave
Skåle, glas eller karafler fra Rosendahl er en klassiker inden for danske gaver til amerikanere. Det er et tidløst og pænt design, som helt sikkert vil falde i god jord hos dine værter.
Se priser / Læs mere

Dansk gave til værtsfamilie

Hvis du skal bo hos en værtsfamilie, må du gerne have noget med, som virkelig emmer af danskhed.

Kay Bojesen garder

Typisk dansk gave » garder kay bojesen dansk gave
Med en Kay Bojesen garder i gave til værtsfamilien er der ingen tvivl om, hvor du er fra. Det er en meget ikonisk gave at give og noget, som de selv vil kunne genkende, hvis de en dag smutter til København og Amalienborg.
Se priser / Læs mere

Plakat med danish sayings

Typisk dansk gave » danish sayings plakat dansk gave
Vil du gerne sprede glæde og humor med din gave, kan du med fordel tage en citatplakat med “danish sayings” med. Dialægt er en af dem, der laver disse sjove citatplakater.
Se priser / Læs mere

Georg Jensen

Typisk dansk gave » georg jensen lysestage dansk gave
En meget fin og god dansk gave til værtsfamilie er skåle eller lysestager fra Georg Jensen. Med sådan en fin gave er du sikker på at skabe oprigtig glæde.
Se priser / Læs mere

En typisk dansk gave er en god start på opholdet

Når du har en god gave med til den, du skal bo hos eller have som kontaktperson, mens du er på ophold i et andet land, er det en rigtig god start med en gave, da det viser, at du er taknemmelig for den hjælp, du får. Det giver også et godt grundlag for hele opholdet, da det starter med smil og et godt indtryk. Så vær gerne omhyggelig med valget af din typisk danske gave!