Barista kursus

Selvom vi danskere altid har været glæde for kaffe, er interessen for den brune bønne steget enormt de seneste år. Kaffe er sjovt, fordi vi selv kan være med til at skabe den lille ceremoni, som kaffebrygning er.

Når vi kerer om noget; gør os umage, giver tid, opmærksomhed og omhyggelighed – til en opgave, bliver resultatet bedre. Sådan er det også med kaffebrygning og den efterfølgende nydelse af kaffe – jo mere tid og kærlighed der er lagt i det, des bedre bliver det.

Set i denne optik giver det god mening, at barista kurser bliver mere og mere populære. Vi vil gerne lære at lave en kop kaffe, der er mindst lige så god, som den vi får på en cafe. Vi køber gerne udstyret, for det er noget vi bruger hver dag, og resultatet skal jo blive godt.

Med det rette udstyr og den rette viden, kan du lave kaffe som på de bedste cafeer – og på et kaffe kursus eller barista kursus, får du den viden og de teknikker der skal til.

Kaffekursus hos Coffee Collective i København

Kaffekursus hos Coffee Collective i København
Coffee Collective er et af de helt hippe kaffesteder i storbyen. De er kendt for deres exceptionelle gode kaffe! Hos dem kan du få et kursus i kaffebrygning, hvor der er fokus på brygmetoder såsom filterkaffe, stempelkande og Aeropress. Du bliver bekendt med de bedste redskaber og teknikker inden for området, lærer at udvælge kaffe, får smagt på forskellige bønner med guide gennem de mange smagsnuancer i kaffen, samt guide til udstyr, med mere. Kurset varer i 2 en halv time. Du kan læse mere og købe det her:
Se priser / Læs mere
 

Kaffekursus i Åhus hos La Cabra

Kaffekursus i Åhus hos La Cabra
I Århus kan du få et kaffebrygningskursus på den anmelderroste kaffebar La Cabra. Kurset er på engelsk og varer i cirka 2 timer. Du bliver introduceret til specialkaffe, viden om de forskellige kaffesorter og deres oprindelse. Indføring i forståelse for Terroir. Viden om håndbrygning og hvad du behøver for at kunne gøre det hjemme. Viden om kaffeekstraktion samt smag på en masse lækker forskellig kaffe. Du finder kurset og mere information her:
Se priser / Læs mere
 

Barista kursus i København

Barista kursus i København
Skal det være rigtig café-kaffe som man får det i Italien eller Frankrig, så skal du lære at mestre espressomaskiner og mælke-steamere. Hos de populære Coffee Collective lærer de dig alt det nødvendige om indstilling af kaffekværn, opskrifter til bryg, steaming af mælk til latte og cappuccino – et 3 timers kursus hvor du selvfølgelig også smager på en masse kaffe og får en viden om kaffesorter, ristning og hvad der ellers hører sig til forståelsen af kaffe og kaffebrygning.
Se priser / Læs mere
 

Barista kursus Århus

Barista kursus Århus
Hos La Cabra laver de en formidabel kaffe og de lærer dig gerne hvordan. På deres barista kursus får du lov til at smage på forskellige kaffesorter og kvaliteter. Du lærer hvad specialkaffe er og hvordan du kan ligge mærke til smagsnuancerne i de forskellige sorter. Du lærer at brygge en god espresso – så du kan gøre det derhjemme. Du lærer om ekstraktion og så får du en mælkeworkshop, så du kan lave en perfekt mælk og hælde den op rigtigt.
Se priser / Læs mere
 

Latte art kursus

Latte art kursus
Skal du virkelig kunne blære dig med dine barista skills, bliver du nødt til at lære latte artens svære kunst. Små blade, hjerter, smileys og hvad har vi, skal dukke frem af din mælkeskum, så din kaffe aldrig bliver ordinær igen. For at lære latte kunst skal du til Vejle, her får du halvanden times indføring i alt hvad du skal vide om latte art historie og udføring – og så får du selvfølgelig en masse lækker kaffe undervejs – perfekt til en date, vennehygge eller til kaffenørden. Du kan læse mere og købe kurset her:
Se priser / Læs mere
 

Hvad laver man på et barista kursus?

På et barista kursus lærer du de grundlæggende teknikker til at lave kaffe på espressomaskiner og mælke-steamers (mælkeskummer).

De forskellige kurser varierer selvfølgelig lidt fra hinanden, men som udgangspunkt bør der være indføring i brug af espressomaskine, steaming af mælk til de forskellige slags kaffer (cappuccino, cafe latte, etc.), viden om kaffebønner og hvilken smag og aroma der er i de forskelliger typer – og så selvfølgelig masser af lækker kaffesmagning undervejs.

Hvad laver man på et kaffekursus?

På et kaffekursus vil det som regel være brygning af kaffe på stempelkande, i tragt, koldbrygning og andre alternativer til espresso, som gennemgås. Igen bør der også være indføring i viden om kaffebønner, de forskellige typer og hvad der karakteriserer de forskellige smage. Og masser af lækker kaffe undervejs.

Spændende barista-, kaffekurser og workshops

Giv en kursus som gave eller til dig selv – det vil også være en rigtig sjov ide til en date – Vi har fundet nogle af de kurser der ser mest spændende ud og som indeholder alt det et godt kursus om brygning af kaffe bør indeholde. De kommer her:

Det stopper ikke her – barista uddannelse, tag skridtet videre

Bliver du bidt af en gal kaffe-fascination, og må du bare vide mere efter et introduktionskursus, kan du overveje at uddanne dig til barista. Ja du hørte rigtigt, det ér en uddannelse.

Den er godt nok ikke SU berettiget, og du betaler selv, men så kan du også kalde dig for ægte barista og få job på de smarte kaffesaloner rundt omkring i landet. Sådan en uddannelse varer gerne en lille uges tid, og kan eksempelvis tages hos European Bartender School.