Gave til dement

Det kan være svært at være pårørende til en person med demens, som du holder meget af. Derfor vil du sikkert gerne gøre en ekstra indsats for at finde en perfekt gave til ham eller hende. Der er jo både julegaver og fødselsdagsgaver hvert år, og så er det også bare dejligt at give en ekstra gave i ny og næ.

Men så kommer det store spørgsmål: ”Hvad kan en dement person have glæde og gavn af?”. Det kommer naturligvis an på, hvilket stadie personen er i. Vi har samlet en liste med gaver til demente personer. Den kan du kigge på som inspiration og eventuelt snakke med andre omkring den demente om, hvad der kunne være en god idé.

10 gaveidéer til demente                                                                 


I det følgende har vi samlet 10 gaveforslag til demente personer, som kan bruges til både mænd og kvinder.

LED-stearinlys

Gave til dement » LED stearinlys gave til dement
LED-stearinlys kan skabe en hyggelig stemning i den dementes bolig, der måske har en tendens til at glemme at slukke almindelige stearinlys. Du kan med denne gave få ro i sindet, og den demente kan hygge sig med stearinlys til alle tider.
Se priser / Læs mere
 

Bamse

Gave til dement » Bamse til dement
Bløde bamser har en beroligende effekt på demente personer. De skaber tryghed og glæde samtidig med, at det giver den demente mulighed for at drage omsorg for andre, som de ofte har en stor trang til.
Se priser / Læs mere
 

Støvler til kørestolsbrugere

Gave til dement » Stoevler til koerestolsbrugere
Sidder den demente i kørestol, er støvler til kørestolsbrugere en rigtig god idé. De er designet på en måde, der gør, at de er nemme at tage af og på. Støvlerne er lækre og varme samt fremstillet af den danske producent HandyWear.
Se priser / Læs mere
 

Kunstige blomster

Gave til dement » En kunstig buket blomster til dement
Giv den demente noget flot at kigge på med en kunstig buket blomster. Buketten holder i mange år, da den passer sig selv. Buketten kan bestå af den dementes favoritblomster i den helt rigtige farve.
Se priser / Læs mere
 

En personlig Toblerone

Gave til dement » Personliggjort Toblerone til dement
Er den demente en rigtig chokoladeelsker, kan du få fremstillet en Toblerone, hvor det er dig, der bestemmer hvilken personlig tekst, der skal stå på den. Hvad vil du gerne sige til din pårørende eller ven?
Se priser / Læs mere
 

Luksusbrunch

Gave til dement » Luksusbrunch
Med en luksusbrunch kan du få en dejlig og hyggelig oplevelse sammen med den demente, du holder af. Det er en god måde at få lidt tid sammen og at forkæle en, du har kær, der måske ikke så ofte kommer ud.
Se priser / Læs mere
 

Digital billedramme

Gave til dement » Digital billedramme til dement
På en digital billedramme kan du lægge billeder ind, som du tænker, den demente har glæde og gavn af. Det kan være alt lige fra familiebilleder til livsbegivenheder, kæledyr, naturbilleder og meget mere. Det er op til dig.
Se priser / Læs mere
 

Ghettoblaster med CD-afspiller

Gave til dement » Ghettoblaster med CD afspiller
Ved at give en ghettoblaster med CD-afspiller til den demente får personen masser af underholdning. Husk at købe en CD med hendes eller hans favoritmusik eller med afslappende musik, der kan få den demente til at falde til ro.
Se priser / Læs mere
 

Brev lavet som puslespil

Gave til dement » Brev lavet som puslespil til dement
Puslespil er en god aktivitet for mange demente personer. Med et puslespil lavet som et brev kan du skrive en kærlig og personlig besked til den demente. Puslespillet skal selvfølgelig lægges for at kunne læse din besked.
Se priser / Læs mere
 

Design en personlig gavekurv

Gave til dement » Design en personlig gavekurv til dement
Hvis du vælger at designe en personlig gavekurv til den demente, kan du bestemme, hvad der skal være i den. Find alle de delikatesser som du ved, at den demente sætter pris på. Herved er personen garanteret en masse gode smagsoplevelser.
Se priser / Læs mere
 

Hvilken gave er bedst til en dement?


Hvilken gave, der er bedst til en dement, er svært at give et entydigt svar på. Det kommer nemlig an på, hvilket stadie af demenssygdommen din pårørende er i.

Er personen i et af de tidlige stadier, behøver en gave måske ikke at være så forskellig fra, hvad du gav i gave, før diagnosen blev stillet.

Dog skal det lige tilføjes, at det altid er en god idé at starte med at lære personen eksempelvis en CD-afspiller eller LED-stearinlys at kende før, at sygdommen er for fremskreden. Det kan derfor være en fordel at se fremad. Hvad kan den demente have brug for både nu og senere i forløbet?

Er demenssygdommen i et af de senere stadier, er gaver, der stimulerer den dementes sanser et godt bud på en gave. En bamse i form af en hund eller en kat vækker ofte stor glæde hos demente personer. Den demente bliver rolig af at ae den bløde pels, mens de samtidigt får muligheden for at føle, at de drager omsorg for et andet individ.

Tag hensyn til den dementes personlige behov


Det kan være rigtig svært at finde en personlig gave til en dement person. Det er fordi, at de, ligesom alle andre, ofte har meget individuelle behov. Der findes masser af hjælpemidler, du kan investere i for at lette dagligdagen for en dement person.

Det er naturligvis alt sammen ting, som kan blive en nødvendighed for, at den demente kan klare sig selv mest muligt i hverdagen. Men er det nu også lige den rette gave, når der er tale om en gave til specielle lejligheder?

Mange pårørende har et behov for at kunne give deres elskede far, mor, mand, kone eller bedsteforældre med en gave, der skaber glæde og gavn. Og gaven skal helst skabe dette på en anden måde end, hvis du giver et typisk hjælpemiddel til demente personer.

Vi har derfor gjort os umage med at finde alternative gaver til en dement. Vi ønsker, at du skal have muligheden for at give en gave, der er både relevant for den demente og for dig, som er giveren af gaven. Med vores forslag giver du den demente noget, som han eller hun også har brug for. Samvær, dialog, tryghed, minder, oplevelser og meget mere.