Gave til kobberbryllup

Gave til kobberbryllupGave til kobberbryllup – Vi skal tilbage til København i starten af 1900 tallet, for at være med da traditionen for kobberbryllup begyndte. En gammel skik der startede i storbyen for mere end 100 år siden, har nu bredt sig til de fleste nordlige lande.

Kobberbryllup er fejring af 12,1/5 års ægteskab. Det er halvvejs mod de 25, hvor sølvbrylluppet fejres, derfor det lidt skæve tal: 12,1/5. 

Liste over gaver til kobberbryllup 

Oplevelser

kobberbryllup oplevelser
På siden her finder du et hav af spændende oplevelser. Der er noget for enhver pris og smag. Send parret til byvandring, ølsmagning, vinsmagning, ballonflyvning, parmassage, spaophold, restaurantbesøg, bridgewalking, svæveflyvning, kro-ophold – you name it. Siden har håndplukket gode oplevelser, og sørger for at booking og gavekort udformes flot til parret. Find noget her, du tænker de kunne være glade for at prøve og send dem ud på en oplevelse sammen.
Se priser / Læs mere

Lyngby vasen i kobberfarve

Lyngby vasen i kobberfarve
Oplagt som gave til kobberparret, den klassiske Lyngby vase i flot kobberfarve. Fås her for 324,95 kroner.
Se priser / Læs mere

Verner Panton pendel i kobber

Verner Panton pendel i kobber
Smuk lampe i klassisk dansk design. Passer perfekt som gaveide til kobberbryllup! Så det tid for parret at få skiftet lampen over spisebordet ud. Fås her for 1300 kroner.
Se priser / Læs mere

Bodom stempelkande i kobber

Bodom stempelkande i kobber
Den er flot og den er funktionel og så det god kvalitet fra Bodum. Fås her for 299 kroner.
Se priser / Læs mere

Eva Trio pande i kobber

Eva Trio pande i kobber
Flot pande i god kvalitet fra Eva Trio. En oplagt gave til kobberbryllup, da der er tradition for at give kobbergryder og pander i kobber til festen. Fås her for 799 kroner.
Se priser / Læs mere

Vækkeur i kobber

Vækkeur i kobber
En sød og lidt sjov gave til parret der fejrer kobberbryllup, et gammeldags vækkeur i kobber. Fås her for 292,50 kroner.
Se priser / Læs mere

Bluetooth højtaler i kobber

Bluetooth højtaler i kobber
Fed gave hvor du forbinder det traditionelle med det utraditionelle, en moderne højtaler i kobber. Fås her for 249,95 kroner.
Se priser / Læs mere

Sæbepumpe og tandbørsteglas i kobber

Smukt og funktionelt til badeværelset, fås her for 249 kroner.
Se priser / Læs mere

FDB møbler

FDB møbler
Arkitekttegnede møbler fra dansk tradition. FDB møblerne er kendetegnet ved høj kvalitet og funktionelt design. Find nogle flotte møbler til parret her.
Se priser / Læs mere

Halo design lampe i kobber

Halo design lampe i kobber
Virkelig flot bordlampe i kobber. Passer perfekt til det mere modne hjem. Fås her for 949 kroner.
Se priser / Læs mere

Skulptur i kobber

Skulptur i kobber
En meget flot og personlig gave som vil skabe meget glæde hos parret. Et håndlavet kunststykke i bronze eller kobber. Find en her.
Se priser / Læs mere

Bøger

Bøger til kobberbryllup parret
Er det et læse-glad par, så kan du købe en spændende bog til dem, find et stort udvalg af fagbøger såvel som skønlitteratur her.
Se priser / Læs mere

Traditionerne ved Kobberbryllup

Der er selvfølgelig æresporten, der opsættes om natten af børnene til det sovende og “uvidende” ægtepar. Er der ikke børn i nærheden til at opsætte porten, gør venner eller anden familie det som regel. Æresporten ved kobberbryllup er special, da den kun er halv. Man skal altså bukke sig for at komme ud eller ind af den. Den halve æresport kommer af, at kobberbryllup er halvvejs mod sølvbryllup. Sølvbryllup er en ældre tradition end kobberbrylluppet, hvorfor det fungerer som “målestok”. 

Også pynten på æresporten er anderledes, da man gerne sætter frugter og grønt på, i forhold til den traditionelle blomsterport ved sølvbrylluppet

Gaver ved kobberbryllup har også lidt tradition bundet til sig, da der i mange år har ligget ting i kobber i gaveæsken. 

Gaver til kobberbryllup

Der er ikke rigtig nogle regler for hvad man kan give og ikke give til et par der fejrer kobberbryllup. Det vigtigste er, at give dem noget der passer til dem. På den måde fejrer og anerkender du dem og det de står for. Når det er sagt, er der nogle ting der er oplagte som gave til kobberbryllup. Det kan være oplevelser for eksempel. Oplevelser kan vi aldrig få for mange af, og et par der fejrer kobberbryllup har sikkert de fleste ting og sager til både hus, have, bil og fritid. Derfor kan en gave, hvor de skal ud og prøve noget nyt, gerne sammen med familien, eller bare de to, være en rigtig god gave. En figur eller et stykke kunst kan også være en god gave, som markerer den milepæl det er at fejre kobberbryllup. Men det er kun fantasien der sætter grænser, så find du bare en gave du tænker de ville blive glade for at modtage. 

Gave til kobberbryllup

Sidst opdateret