Fars dag gaver

Vi har i mange år fejret mors dag, som nu er så integreret i vores kultur, at de fleste mødre bliver godt skuffede, hvis der ikke kommer en buket blomster eller en sød gave på dagen. Det er lidt ligesom fødselsdag – der er nogle forventninger forbundet til dagen. Hvilket er helt fint, en dag hvor vi hylder og takker mor og far for alt hvad de har gjort, er en super god ide.

Og heldigvis bliver fars dag også mere og mere populær, for hvorfor skal han ikke have lige så stor tak som mor? Det skal han selvfølgelig. Og ligesom vi giver mor en lille gave, så skal far også ha’ det. Mænd har akkurat lige så mange følelser som kvinder og det er klart, at de også har brug for anerkendelse og tak for det de gør i rollen som far.

Fars dags gave – inspiration

En flot skulptur

En flot skulptur som minder ham om hans familie
Af og til kan man godt give sin far eller sin mand noget særligt på fars dag. Noget der ikke sådan lige går i glemmebogen igen. En flot skulptur er noget han kan have resten af livet. Noget han kan nyde hver dag og få ham til at huske på sin dejlige familie. Palle Mernild har en række af sjove skulpturer, hvor du kan finde en der passer til din far.
Se priser / Læs mere
 

Sjov eller sød plakat til far

Fars dag gaver » citatplakat fars dag gave 1
En sjov plakat med vaske ægte farhumor er en oplagt gave til fars dag. Her finder du flere forskellige varianter, både sjove og søde plakater. Find den der passer bedst til ham. Husk at du også kan vælge at få en ramme med til din plakat, så den kan komme op hænge med det samme.
Se priser / Læs mere
 

Personlig nøglering med tryk

Fars dag gaver » fars dag gave nøglering med tryk 1
En lille gave, som kan give farmand et smil på læben hver gang han skal have nøglerne frem. En rigtig god, sød og personlig gave. Du kan selv vælge hvad der skal trykkes i læderet. Læderet er af god kvalitet, og kan holde i år fremover.
Se priser / Læs mere
 

Fede gadgets til far

Fars dag gaver » smarte gadgets til far
Er far vild med at nørde med gadgets og nye sjove ting? Her finder du et hav af sjove og brugbare gadets. Se en række udvalgte far-gadgets her.
Se priser / Læs mere
 

Brewbarrel – Fars egen øl

Fars dag gaver » Brewbarrel fars egen øl fars dag
En rigtig mandegave, nemlig hans helt eget øl-brygge-sæt. Her får du endda mulighed for at designe ediketten på tønden selv, hvilket gør gaven mere personlig. Så hvis han godt kan lide specielle øl, så er dette en oplagt gave, som med garanti vil blive taget godt imod.
Se priser / Læs mere
 

Flot herre ur til far

Fars dag gaver » ur til fars dag gave
En helt perfekt farsdags gave. Uret er mandens vigtigste, og ofte eneste, smykke. Her på denne side får serveret en håndfuld gode bud på det helt rigtige ur til farmand. Helt specielt kan du på denne shop få uret graveret gratis, så det er endnu mere specielt. Det bliver han med garanti glad for. Se priser / Læs mere
 

En sjov oplevelse for hele familien

En sjov oplevelse for hele familien og en flot gave til far
Overrask din far med en actionfyldt dag, der udfordrer både hans hjerne og teamwork-evner. Giv ham chancen for at lede holdet, løse gåder og navigere gennem mysterierne i et Escape Room.
Se priser / Læs mere
 

Kun til far

Kun til far

Håndbryggede øl, delikatesse lakrids og kaffe, chips, karameller og andet godt – kun til far. Lækkerier han kan hygge sig med, når familien er gået i seng eller han har en eftermiddag for sig selv. Delikatessehuset har masser af gode gavekurve, men denne passer særlig godt til fars dag. Vis at du elsker ham og ønsker han bliver forkælet!

Se priser / Læs mere

 

Oplevelse til far

Oplevelser til far
En oplevelse varer hele livet. Overrask ham med en tur i ballon, sportsvogn, helikopter eller noget helt andet. Det kan også være en oplevelse, som I kan lave sammen, og skabe nogle gode minder sammen.
Se priser / Læs mere
 

Tur på skydebane

Tur på skydebane
En rigtig mandetur på skydebane er en rigtig sjov oplevelsesgave til fædre. Her får farmand 2 timer på skydebane, hvor der bliver prøvet kræfter med både præcisionsskydning og hurtigskydning.
Se priser / Læs mere
 

Forklæde til verdens bedste far

Forklæde til verdens bedste far
Er han vild med at grille eller lave mad? Så er det her forklæde en oplagt gave til far. Her får han en gave som han kan bruge ofte, og blive mindet om at I sætter pris på ham.
Se priser / Læs mere
 

Faldskærmsudspring – den vilde farsdagsgave

Faldskærmsudspring - den vilde farsdagsgave
Skal pulsen rigtig op, og grænserne rykkes? Her er den ultimative adrenalin-gave. Her får farmand en oplevelse, som han aldrig vil glemme.
Se priser / Læs mere
 

Flot Champagne Sabel

Flot Champagne Sabel
Med en champagnesabel kan farmand rigtig føle sig som en verdensmand. De fleste har set disse sabler i brug, men de færreste der faktisk har prøvet det. Giv ham en sjov gave, som han kan blære sig med, når vennerne kommer forbi.
Se priser / Læs mere
 

En gourmetoplevelse til far

En gourmetoplevelse til far
Skal han forkæles med noget god mad? Med en gourmetoplevelse får han mulighed for at nyde lækker mad, og jeres gode selskab på én og samme tid. Så bliver det ikke meget bedre for far.
Se priser / Læs mere
 

Blødt sengetøj fra Georg Jensen

Fars dag gaver » farsdag gave fra georg jensen damask
Fortjener din far ikke at ligge længe i sengen en gang imellem? Med et blødt og lækkert sengetøj i bomuld fra Georg Jensen i gave på fars dag får han i hvert fald lyst til at blive liggende lidt længere i sengen. Det er lavet af egyptisk, kæmmet bomuld og er derfor i høj kvalitet.
 

Hvordan fejrer man fars dag?

Det kan gøres på mange måder! Er han far til små børn, er det ofte hans partner eller forældre der giver en gave på dagen. Det kan være en pakke med noget han har brug for, eller en oplevelse, et restaurantbesøg, luksus brunch, en koncertbillet og hvad fantasien ellers byder på.

Relateret artikel: gave til far

Er han far til voksne børn, er det ofte børnene der finder på en gave. Igen kommer det an på hvem han er, men det kan være noget han ønsker sig, eller en oplevelse som hele familien kan få sammen. Fars dag fejres tilgengæld ikke med invitation af venner og familie, som man gør ved fødselsdag og andre mærkedage.

Fars dag holdes inden for den nære familie – forældre og børn. Det er en lille, men kærlig opmærksomhed til faren i familien. Om det skal være med middag, en kop kaffe, eller en gave sendt med posten er ikke så vigtigt. Det vigtige er, at vise man værdsætter ham og alt det han har gjort for sine børn og partner.

Se også: Gode gaver til svigerfar

Hvad er fars dags – lidt historie

Fars dag blev først afholdt i USA i 1910. I 30erne kom dagen til Danmark, der blev indført omkring år 1935. Fars dag afholdes den 5.juni, som også er Danmarks grundlovsdag. I vores nabolande, Sverige og Norge, bliver fars dag afholdt den 2. november.

I Danmark er datoerne blevet ændret et par gange. Fra juni til november og tilbage igen. Fars dag blev afprøvet 2.november, som i de andre nordlige lande, men blev aldrig helt populær her, hvorfor den blev flyttet tilbage igen. En dag hvor fædre fejres og takkes, er lige så vigtig som mors dag, hvorfor vi håber og gør vores for, at dagen snart bliver lige så anerkendt. Derfor har vi samlet en masse gode ideer til gaver til far.