Julekalender

Julen er så dejlig en tid, fordi vi lader os selv og andre forkæle med hyggelige projekter. En af dem er en julekalender – og den kan du faktisk selv lave, hvis du gerne vil gøre noget ekstra særligt ud af det. At lave din egen julekalender kræver faktisk ikke så meget andet, end at du finder ud af, hvilken type julekalender du gerne vil lave, men også hvad den gerne skal indeholde. 

Lav din egen chokolade julekalender 

Chokolade julekalender er noget, både børn og voksne forbinder med december måned. Man bliver faktisk aldrig helt for gammel til at få en chokolade julekalender, da der er noget meget hyggeligt og nostalgisk over at have en. Men, er du blevet lidt træt af have en kinder chokolade julekalender hvert år? Og vil du gerne prøve noget nyt? Eller vil du gerne give en lidt mere personlig chokolade julekalender til en, du holder af? 

Så kan du faktisk lave en chokolade julekalender med eget billede og med god chokolade indeni – du behøver derfor ikke gå på kompromis med den gode chokolade. 

Chokolade julekalender med eget billede hos Cewe

Julekalender » Chokolade julekalender med eget billede hos Cewe
Et af de steder, hvor du kan lave din egen chokolade julekalender, er hos virksomheden, Cewe. Her kan du helt designe flotte, søde og personlige julekalendere med forskellige overraskelser bag lågerne. Der er både til voksne og børn, og de fås blandt andet med Ferrero, Kinder Surprise, små slikposer og meget mere. Det er lidt sjovere, hvis du gerne vil overraske en, du holder af, eller hvis du synes, det kunne være lidt sjovt, at I alle i familien har en chokolade julekalender med jeres eget billede på.
Se priser / Læs mere
 

Byg selv julekalender med chokolade og andet fyld af eget valg

Julekalender » byg din egen julekalender med chokolade og andt fyld
Er du ikke så meget til det at skulle lave en chokolade julekalender med eget billede, eller synes du det bliver for kedeligt bare med en chokoladekalender, er der hos Coolshop også mulighed for, at du kan købe en uden indhold og så selv fylde den op med det, du har lyst til. Det er ret smart, da du dermed ikke behøver holde dig til en type slik eller chokolade, men også kan fylde den op med sjove ting eller hjemmelavede ting. Så kan man da i hvert fald sige, at det er en, du selv har lavet.
Se priser / Læs mere
 

Julekalender gaveideer uden chokolade 

Selvom en julekalender ofte består af chokolade, og det også er det, langt de fleste af os foretrækker, så er det nu også sjovt at lave sin egen julekalender uden chokolade og i stedet med noget andet indhold. Dette giver vi også nogle gode ideer til herunder. 

Lav din egen julekalender med øl

Julekalender » lav din egen julekanelder med oel
Kender du en ølelsker, er det bare med at give ham eller hende en julekalender med øl. Hos Coolshop har de lavet en smart og billig løsning, hvor du i en kalender fremstillet af stærkt karton selv kan fylde den op med fireogtyve 50 cl flasker. Altså har du mulighed for virkelig at overraske og fylde den op med alle de øl, som du ved, at vedkommende godt kan lide eller endnu ikke har smagt. Du kan også lave den som et alternativ til en chokolade julekalender til børn ved at fylde den med sodavand, flaskekakao, flaskejuice og andre lækre drikke.
Se priser / Læs mere
 

Lav din egen julekalender med tekst

Julekalender » lav din egen julekalender med tekst
Denne type af julekalender må siges at være en af de mest personlige, du overhovedet kan lave. Den er meget bedre end en chokoladekalender, da du under hver låge kan skrive en besked. Du kan derfor overraske din partner med 24 romantiske beskeder (som måske giver ledetråde om hyggelige ting, I skal lave i julen?) eller sjove ideer til aktiviteter, som du kan lave sammen med resten af familien. Det sætter lidt krav til din kreativitet, men det er hyggeligt og sjovt, når først du kommer i gang.
Se priser / Læs mere
 

Andre gode julekalender gaveideer 

Udover en byg selv julekalender og lav selv julekalender i pap med billede, som du kan få hos Cewe, er der også mulighed for at købe nogle julekalendere med andet indhold, der både er helt færdige, men også nogle, som kan hænges på døren og fyldes op, efterhånden som drillenissen kigger forbi om natten. Det fantastiske ved jul er netop, at der er så mange muligheder!

Julekalender med nisser på til døren

Julekalender » julekalender med nisser paa til doeren
Har du en partner eller måske et barn, der ikke kan holde fingrene væk fra de 24 pakker, kan du i stedet købe 24 små pakker eller 24 stykker lækker chokolade, som du i nattens eller morgenens mulm og mørke lægger i en af de lommer (eller hænger op på en af krogene) hver eneste dag. Så er det altid spændende at se, om nissen synes, man har fortjent et lækkert stykke chokolade – og du er sikker på, at gaverne holder hele december.
Se priser / Læs mere
 

Julekalender med legetøj til børn

Julekalender » Julekalender med legetoej til boern
Noget der er mindst lige så fedt at få som en chokoladekalender, når man er barn, er så absolut en julekalender med legetøj. Det kan du købe hos Coolshop, som har et ret stort udvalg af julekalendere med alt lige fra Gurli Gris til de mindste til Lego Friends til de lidt større børn. Sådan en julekalender gør helt sikkert spændingen frem til juleaften lidt mere udholdelig.
Se priser / Læs mere
 

Færdige adventskalendere

Julekalender » adventskalender med kaffe
Man må gerne snyde lidt en gang imellem. Det kan du hos Noru, som laver de mest fantastiske og lækre adventsgaver med alt lige fra kaffe og Mallows til the og gin & tonic. Så er det helt okay at snyde lidt og købe nogle gaver, der allerede er pakket ind – for indholdet kan kun være lækkert og spændende at åbne op for.
Se priser / Læs mere
 

Julekalendere med legetøj til både børn og voksne

Julekalender » LEGO julekalender 2020
Voksne behøver ikke nøjes med en chokolade julekalender. For der findes også julekalendere med legetøj, der både er egnet til børn og voksne. Hos Proshop har de blandt andet julekalendere med nogle af de populære LEGO-figurer, ligesom de også har med Paw Patrol til de mindste. Så kan både stor som lille lege med legetøj hver dag indtil den 24. december!
Se priser / Læs mere
 

Det kan naturligvis være lidt svært at komme på 24 små julekalender gaveideer, hvis det er det, du gerne vil – men bare rolig. For her på siden giver vi dig nogle gode julekalender gaveideer, så du både kan gøre den personlig, men også kan fylde den med nogle lækkerier. Men, vi kommer også med nogle gode tips til, hvordan du kan lave en traditionel julekalender på en lidt mere hyggelig og personlig måde, end dem du bare køber nede i supermarkedet. 

Relateret artikel: Julegaver

Det er okay at give den fuld gas i julen, da vi har det med at holde igen i årets andre måneder. Har du derfor en bestemt type chokolade, du godt kan lide, eller har du altid drømt om at lave nogle personlige byg selv julekalendere til hele familien, er det bare med at give los – vi skal i hvert fald nok sørge for at fodre dig med gode julekalender gaveideer. 

Der er mange forskellige julekalender gaveideer 

Som du kan se, er der et væld af forskellige muligheder og løsninger, når det kommer til julekalendere. Det er fantastisk, da det både gør det muligt for dig at sidde med det som et kreativt projekt, ligesom det også kan gøres nemt, uden det bliver for kedeligt. 

Ønsker du at lave en byg selv julekalender, som den de tilbyder ved Coolshop, kan du fylde den med alt lige fra chokolade, småkager, kul, slik og nødder til tyggegummi, the og små kaffeposer. Med sådan en byg selv julekalender er det hyggeligt, uden det bliver for omstændigt, da du ikke behøver pakke de enkelte ting ind og finde på en kreativ ophængningsløsning. 

Julekalendere er derfor også meget mere end chokolade – men er du lidt af en chokoladeelsker, eller kender du en, der er, er det naturligvis oplagt at give sådan en. 

Julekalender er for alle aldre 

Man bliver virkelig aldrig for gammel til at have en julekalender. Netop fordi det er for alle aldre, er det også en perfekt gave at give til partneren, din bror, din bedsteven eller dine børn. 

Som du kan se, kommer de i mange forskellige former og størrelser, hvoraf nogle kommer med låger, mens andre er hængt op på et fint nisseklæde. Som noget nyt er mange store legetøjsgiganter også gået ind på markedet for julekalendere, hvorfor du kan få alt lige fra LEGO til Yu-Gi-Oh fra kortspillet af samme navn. Det er julekalendere, der er perfekte for børn i den tidlige skolealder, som ikke længere gider PlayMobil eller Gurli Gris, som man jo også kan få en julekalender med. 

Julekalendere til voksne er næsten lige så almindeligt som julekalendere til børn – dem til voksne er typisk blot lidt mere lækre i kvaliteten, netop fordi vi godt ved, at chokoladen i de billige, man køber i butikkerne, virkelig ikke er noget værd. Vil du derfor gerne have en julekalender eller give en væk, som du enten selv laver eller køber færdiglavet, er der rigeligt med valgmuligheder. 

Hvorfor køber vi julekalendere?

Julekalendere har ikke altid været noget, vi danskere har glædet os til at få. Det var faktisk først noget, der blev introduceret engang i årene efter Anden Verdenskrig, hvor danskerne begyndte at få flere penge mellem hænderne. Her var det dog ikke med chokolade, da det var en dyre og eksklusiv vare – der var derfor ikke mange, der havde råd til det. 

Man gjorde derfor det, at man selv købte eller lavede en lang kalender af stof, som man hængte på væggen. Ved de 24 tal var der således nogle små lommer eller hængsler, som man kunne hænger små gaver op med. Det var fødslen for pakkekalenderen og julekalenderen og ikke mange år efter, begyndte forretninger at annoncere med billige gaver til julekalenderen, som typisk var viskelæder, blyanter, tuscher og lignende. 

Med tiden har det udviklet sig til et inferno af julekalendere, hvor der nærmest ikke synes nogen ende på, hvad man alt kan få eller synes, at man skal have. Det er derfor bestemt ikke en ny ting – dog er det meget nyt, at der er alt lige fra LEGO til dyre lakridser og chokolader i kalenderne. 

Julekalendere i alle prisklasser 

Det er meget forskelligt, hvor meget man har til rådighed til sjov og spas i julen, eller hvor mange penge man gerne vil ofre på det. Men det er også netop det fantastiske ved chokolade julekalendere – for det er er hyggeligt at åbne en låge, uanset hvilket indhold der er i. Det er tanken, der tæller, og så gør det december lidt mindre ulideligt i forhold til nedtællingen til juleaften. 

De julekalender gaveideer vi er kommet med forslag til her på siden, varierer alle i pris. Ved lav selv julekalender kan du endda selv bestemme, hvor dyr den skal være i forhold til det indhold, du kommer i den. Ideerne udelukker derfor som udgangspunkt ingen, da du kan få en julekalender med billeder for så lidt som 89 kroner. Det behøver derfor ikke være dyrt at hygge sig i julen. 

Køb en julekalender i dag og vær klar til december 

Når først kalenderen siger november, er der ikke længere lang tid til, at 1. december og julen banker på døren. Vil du derfor gerne være sikker på at have ordnet julekalenderne, inden første afsnit af årets julekalender løber over skærmen, er det en god ide at købe den allerede nu. For vælger du en byg selv julekalender, har du også tid til at hygge om den og fylde den op med gode lækkerier. 

Ellers plejer sidste frist for at nå levering inden den 1. december at ligge i slutningen af november – typisk den 25. november, hvis du gerne vil have leveret en julekalender med billeder. 

Tilbage er der ikke andet end at sige: God jul!