Hjemmelavede julegaver

Har du nogensinde fået hjemmelavet julegaver? Hvis du kan svare ja på dette spørgsmål, ved du, hvor stor en glæde de kan vække. At modtage hjemmelavede julegaver er nemlig noget helt unikt. Det er det, fordi personen, der har fremstillet julegaven, har brugt sin tid og energi på at producere en meget personlig gave til en, de holder af.

Hjemmelavede gaver til bedsteforældre er især i høj kurs. Dette er de på grund af, at bedsteforældre er vilde med hjemmelavede julegaver fra børn. Hvis du har et kreativt barn, er det bare med at komme i gang med at kreere DIY julegaver. I denne artikel finder du flere gode idéer til lav selv gaver, som med sikkerhed vil glæde modtageren.

10 idéer til lav selv julegaver fra børn

Herunder får du en liste med inspiration til hjemmelavet gaver til bedsteforældre, forældre, tanter, onkler, andre børn m.m.

Hvis dine børn skal i gang med lav selv julegaver, er det en fordel, at der er en tanke bag den enkelte gave. Hjemmelavede julegaver børn bør ikke bare være hvad som helst, men noget som modtageren rent faktisk vil glæde sig over.

Hjemmelavede julegaver » Bordskaaner med korkramme

Bordskåner med korkramme

Alle har brug for en ekstra bordskåner i ny og næ, hvorfor det er en glimrende julegave til hvem som helst. Her får du hele 10 bordskånere, der består af en hvid porcelænskakkel med en korkramme omkring. Du skal blot bruge glas- og porcelænstuscher, så dine børn kan dekorere bordskånerne på smukkeste vis. Det kan være en sjov idé at sætte årstal på og give den samme gave næste jul. Derved kan modtageren se barnets tegneudvikling.

Hjemmelavede julegaver » Glas og Porcelaenstuscher

Glas- og porcelænstuscher

Med disse glas- og porcelænstuscher får dit barn mange muligheder for at producere julegaver til hele familien. De kan eksempelvis bruges til de omtalte bordskånere. Derudover er de gode til at lave en personlig kop, dekorere et syltetøjsglas, så det bliver en flot lysestage og meget mere.

Hjemmelavede julegaver » Lil Davinci Tegningeramme

Lil Davinci tegningeramme

En Lil Davinci tegningeramme er genial, da den kan indeholde op til 50 tegninger. Har du et barn, der elsker at tegne, er denne ramme perfekt til at fremvise al den kunst, dit barn producerer. Rammen er ideel til bedsteforældre, barnets moster eller faster eller andre, der er vilde med at modtage tegninger i julegave. Se også: 15 karikaturtegning gaveideer

Hjemmelavede julegaver » SES Mit foerste saet med Fingermaling

SES – Mit første sæt med Fingermaling

Dette sæt med fingermaling er til, når de allermindste i familien skal fremstille en hjemmelavet julegave til et familiemedlem. Du kan lade dit barn kreere sit helt eget kunstværk, eller du kan lave hånd- og fodaftryk, der kan sættes i en ramme. Sættet indeholder både fingermaling, to meter papir og et forklæde.

Hjemmelavede julegaver » Tekstiltusch

Tekstiltuscher

Ved at investere i disse permanente tekstiltuscher i 20 forskellige farver kan dit barn skabe en unik ting til alle, der skal have hjemmelavede julegaver i år. Hvem skal have en unik indkøbspose, en speciel T-shirt, et flot forklæde, nogle grydelapper i særklasse eller lignende? Tekstiltuscher er en super god idé til anderledes og kreative hjemmelavede julegaver fra børn.

Hjemmelavede julegaver » Ramme udv. maal

Billedramme i træ

Har dit barn eller dine børn fået taget nogle flotte portrætter i deres institution? Hvad med at sætte disse billeder i en billedramme, som dine poder selv har udsmykket? Her får du i alt tre billedrammer i krydsfiner, som hvert barn eller det samme barn kan udsmykke med akrylmaling på bedste vis. Billedrammerne kan både hænge og stå enten vandret eller lodret.

Hjemmelavede julegaver » Pigment Art akrylmaling

Pigment – Art akrylmaling (5x75ml)

Dit barn kan bruge denne vandbaserede akrylmaling, når der skal males på træ og gips. Malingen har en tyk konsistens og er fremstillet i en god kvalitet. Når malingen tørrer, fremstår den silkemat. Denne akrylmaling kan eksempelvis anvendes, når dit barn ønsker at udfolde sin kreativitet på billedrammen i træ eller tapedispenseren i træ.

Hjemmelavede julegaver » Tapedispenser

Tapedispenser i træ

Lav ekstraordinære tapedispensere til hele familien og omgangskredsen. Du får 12 tapedispensere i fyr, som dine børn kan forskønne med akrylmaling til træ. Der er ingen grænser for, hvor flotte og helt unikke hver enkelt tapedispenser kan blive. Mon ikke der er flere familiemedlemmer, der har sat en tapedispenser på deres ønskeseddel? Det er i hvert fald en meget brugbar gave.

Hjemmelavede julegaver » Glaskugler

Glaskugler til lav selv julepynt

Mangler der en lille gave til bedsteforældrene eller til mor? Så er disse glaskugler til lav selv julepynt helt sikkert sagen. Børnene kan selv dekorere dem med glas- og porcelænstuscher. Enhver mor vil elske at finde børnenes hjemmelavede julepynt frem år efter år. Det samme gør sig gældende for bedsteforældrene. 

Hjemmelavede julegaver » FIMO® Kids ler

FIMO Kids ler til køleskabsmagneter

FIMO Kids ler er en masse, der er nem at modellere med takket være dens blødhed og smidighed. Den er derfor yderst velegnet til børn. Her får du en pakke med farverne hvid, gul, rød, blå, grøn og sort, der kan blandes til nye farver, hvis det ønskes. Når dit barn har færdiggjort sine figurer, skal de i en almindelig ovn i 30 minutter ved 110°C. Derefter kan du sætte magneter på bagsiden.

Hvad skal bedsteforældrene have fra børnene i julegave i år?


Lige præcis ovenstående spørgsmål er der mange, der stiller sig selv år efter år. Bedsteforældre er typisk i den heldige situation, at de har alt det, de har brug for. Derfor er det svært at finde på en rigtig god gave.

Men når først dine forældre er blevet til bedsteforældre, bliver det heldigvis nemmere at finde på en julegave. At være farmor, mormor, farfar og morfar er en titel, der betyder rigtig meget. Og helt ærligt så elsker bedsteforældre alt, hvad deres børnebørn laver.

Bedsteforældre vil bestemt elske at have en tapedispenser stående i køkkenet eller på hjemmekontoret, hvor et barnebarn har lagt al deres energi i at få den til at se helt speciel ud.

Rammer med tegninger eller en billedramme (dekoreret af barnet selv) med det seneste skolefoto er endnu et hit blandt bedsteforældre. Det er der sjovt nok altid plads til i deres hjem.

Onkler og tanter skal også beriges med hjemmelavede julegaver


Når der kommer små børn i familien, er alle onkler, tanter, farbrødre, morbrødre, mostre og fastre som regel ikke sene til at hoppe med på glædesbølgen over de små nye væsner. Tit og ofte konkurrerer de nærmest med bedsteforældrene om at have barnet i deres varetægt.

De fortjener da bestemt også en gave, som barnet selv har lavet. Disse familiemedlemmer vil helt sikkert sætte pris på at få en indkøbspose, som barnet selv har tegnet på med tekstiltuscher eller en T-shirt, som de kan have på allevegne og prale højlydt med.

Se også: Julegaver til mor

Hvilke hjemmelavede julegaver fra børn er de bedste?


For at finde frem til de bedste hjemmelavede julegaver til de enkelte personer bør du gøre dig nogle tanker om, hvad personen vil sætte pris på. Er der en sjov og sprudlende moster i familien, vil hun helt sikkert bruge en T-shirt, som barnet har tegnet på.

Har du derimod svært ved at gennemskue, hvad et familiemedlem kunne sætte pris på, er en tapedispenser aldrig af vejen. Den kan nemlig bruges mange steder samt være gemt væk i en skuffe, hvis den ikke skal stå fremme. Bordskånere er endnu en god julegave fra et barn, da den kan tages frem ved særlige lejligheder.

Mere jul: Julegaver til hende & Julegaver til ham