Gaver til børn

Gaver til børn skal være sjove, kærlige, udviklende, varme, bløde, og alt muligt andet. De skal være i god kvalitet. Og de skal helst være uden skadelig kemi. At finde gaver til børn kan være sjovt og lærerigt. Børnelegetøj udvikler sig hele tiden, men der er også mange klassikere der aldrig går af mode som gaveideer.

Klassikerne er sjove, fordi forældre og bedsteforældre kan huske de selv legede med noget magen til, og fordi de kan gå i arv mellem søskende og gennem generationer. Klassikerne er også gode fordi de ofte er udviklet med henblik på, at støtte barnets kognitive og motoriske udvikling. 

Lister med gaver til børn efter alder

At skelne mellem gaver til børn og forældre

Legetøj og bøger er gode gaver til børn. Børnetøj, sengetøj, spiseudstyr, barnevogne, klapvogne og den slags, er faktisk bedre at give i gave til forældrene end til børnene. Der er altså nogle gaver, som selvom de er til barnet, rettes mod forældrene. Barnet er stadig så lille, og alle praktiske ting og gøremål er forældrenes domæne. På den måde kan barnet få lov at være barn og bruge sin tid på at lege og udvikle sig. 

Når barnet når 10 års alderen, kan man begynde at købe tøj og sko til dem i gave. Indtil da er det helt sikkert legetøj som hitter. Bløde pakker er bare kedelige for børn. 

Julegaver og fødselsdagsgaver til børn

Hvorvidt der er forskel på julegaver og fødselsdagsgaver til børn kommer an på familien og dens traditioner. Spørg jer selv om I synes der skal være forskel, prismæssigt eller mængdemæssigt når det kommer til jul og fødselsdag.

Nogle familier vælger at købe mindre gaver til jul, for så at give en lidt større gave til fødselsdagen. Andre mener, at julegaver godt kan være lidt mere praktiske, hvor fødselsdagsgaver er mere personlige og forkælende. Men der behøver ikke være forskel. Listerne over gaveideer til børn du finder her på siden, kan både bruges til jul og fødselsdag. 

Hvordan finder man en god gave til børn?

gaver til børn

Gode gaver til børn er noget af høj kvalitet, som barnet vil finde interessant i længere tid. Meget legetøj er for kedeligt for barnet, hvorfor de hurtigt mister interessen. Det medfølger at legetøjet bare ligger og fylder i hjemmet. Derfor kan man lige så godt finde noget der vil gå i barnets hjerte og blive godt brugt.

Legekøkkener er eksempelvis en umiddelbar lidt dyr gave, men det er noget som mange børn elsker at lege med, og som kan blive brugt i flere år af det samme barn. Det kan opgraderes med nyt tilbehør og det kan sælges eller gives videre når barnet vokser fra det. For at finde en god gave, skal man gå efter noget der er holdbart og som passer til børn.

Klassikerne er derfor også en god gave, da de er blevet “testet” gennem flere generationer af legende børn, og endnu ikke blevet dumpet. I listerne med gaveideer til børn her på siden finder du både klassikere og nyudviklet legetøj til børn. Vi mener at alle vores fund er gode gaver til børn.

Skattefri gave til børn

Satsen for at give sine børn skattefri pengegaver er i år 65.700 kr til hvert barn og svigerbørn er 23.000 kr. En god idé er at udfylde et gavebrev som kan bruges til dokumentation over for SKAT

Beløbet man kan give som skattefri gave skifter hvert år, så det er en god ide at holde sig opdateret herom på SKATs hjemmeside, så man holder sig indenfor det beløb der kan trækkes fra.

Sponsorer: Urtilbørn.dk