Gave til far

Skal du finde en god gave til din far til fødselsdag? Til fars dag? Eller måske til jul? Der kan være mange grunde og anledninger til, hvorfor du gerne vil finde en gave til far. Men, hvis han er en mand, der i forvejen har alt eller generelt er typen, der ikke ønsker sig så meget, kan det være en udfordring at overraske ham med en god gave. 

Du er dog med al sandsynlighed ikke alene, når det kommer til at være på bar bund omkring det at give en gave til far. For der sidder mange andre derude ligesom dig, der virkelig gerne vil give en god gave til deres far, men som ikke ved, hvad den gode gave skal være. 

Her på siden har vi således samlet de bedste gaveideer til far, så du har et godt udgangspunkt for at vælge en gave, der falder i god jord hos ham – også selvom han måske ikke ønsker sig det, som vi foreslår i gave. Gaveideerne kan benyttes til alt lige fra 50 års fødselsdag til far såvel som til en personlig gave til far. 

10 gode gaveideer til far 

Det er svært at komme på en “verdens bedste far gave” eller en fødselsdagsgave til far, hvis han er en mand med få ønsker og behov. Men selvom det ikke er nogen nem opgave, er vi nu alligevel lykkedes med at finde hele 10 gaveideer til far, som du med fordel kan bruge uanset i hvilken anledning, du leder efter en gave. 

Ølsmagning hos Ølsnedkeren i København

Gave til far » Oelsmagning hos Oelsnedkeren i Koebenhavn
Er han vild med øl? Hvorfor så ikke gøre en oplevelse ud af det? Hos Ølsnedkeren i København er det muligt at komme på 2 timers ølsmagning. Her kan han smage 8 forskellige øl, som han hver især får mere at vide om af brygmesteren. Hvem ved, måske han finder sin nye favoritøl? Det er i hvert fald en gave, enhver øldrikkende far vil blive glad for.
Se priser / Læs mere
 

Helikoptertur med HeliCompany

Gave til far » helikopter tur gave til far
Er han til lidt luft under vingerne? Eller har han ikke noget imod at komme ud og opleve noget mere ekstremt? Med HeliCompany er det muligt at komme op og flyve 10 minutter med en helikopter. Turen kan ske fra flere udvalgte byer i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Det må næsten siges at være den ultimative 60 års fødselsdagsgave til far.
Se priser / Læs mere
 

Guidet Puch Maxi Tur med Maxitours

Gave til far » Guidet Puch Maxi Tur med Maxitours gave til far
Er der noget, der er nostalgisk, så er det at få lov til at køre rundt på en Puch Maxi. Det kan han få lov til sammen med Maxitours i Thyborøn. Den lokale guide tager din far med rundt på Thyborøn i to timer, hvor der undervejs er møder med lokale, stop ved seværdigheder og en god sludder for en sladder om lokale røverhistorier. Det er så absolut en oplagt gave til fædre.
Se priser / Læs mere
 

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Gave til far » Vinsmagning hos Kjaer Sommerfeldt gave til far
Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt er en lidt mere sofistikeret gave, som i særdeleshed egner sig til at være en god fødselsdagsgave til far. Til vinsmagningen får han lov til at smage på 6-7 vine alt imens, han får en masse at vide om vinene, og hvordan de er blevet til. Undervejs serveres der også både vand og brød til.
Se priser / Læs mere
 

Hot stone massage hos Dronning Dorotheas Badstue

Gave til far » Hot stone massage hos Dronning Dorotheas Badstue gave til far
En rigtig god gave til far fra datter en en hot stone massage hos Dorotheas Badestue i Kolding. Det er et af de bedste steder, han kan få en massage. Med et gavekort hertil får han 25 eller 50 minutters hot stone massage samt adgang til spaområdet. De varme lavasten er gode til at løsne op for spændinger og ømme muskler. Så kunne han godt bruge lidt selvforkælelse, er det oplagt med denne gave.
Se priser / Læs mere
 

Marshall – Stockwell II Bluetooth Speaker Black

Gave til far » Marshall Stockwell II bluetooth speaker gave til far
God lyd er bare fedt, og det er der garanti for med en Marshall højttaler. Det smarte ved denne model er, at den er transportabel, da den benytter sig af batterier. Han kan derfor tage den med sig hvor end, han ønsker det – om det så er i værkstedet eller i mandehulen. Det er en lidt dyrere gave til far, men det er bestemt en god en af slagsen.
Se priser / Læs mere
 

Far-plakat med sjove citater

Gave til far » Far plakat med sjove citater gave til far
En Plakatdyr dedikeret til fædre er en sjov og god gave til far, da den bringer et smil på læben og helt sikkert sender ham tilbage til nogle situationer, hvor han kan selv har sagt nogle af de følgende citater. Det er oplagt som en fødselsdagsgave til far, hvis han mangler lidt flot pynt til værkstedet eller mandehulen i kælderen.
Se priser / Læs mere
 

Armani Code deo stick

Gave til far » Armani Code deo stick gave til far
Velduftende gaver er gode gaver til fædre, da de bliver så glade for lidt ekstra luksus og velvære. Armani Code er en af de deodoranter, der passer rigtig godt til mange mænd, men som de ikke selv får købt, fordi den er noget dyrere end den i supermarkedet til en 10’er. VIl du derfor gerne forkæle ham med en god fødselsdagsgave, julegave eller noget tredje, går du ikke helt galt i byen med denne.
Se priser / Læs mere
 

Vin & Bearnaise hos Madhuset Løgten

Gave til far » Vin Bearnaise hos Madhuset Loegten gave til far
Vin og bearnaise er vel nok verdens bedste far gave eller i hvert fald noget derhen ad. For der er intet så godt som et godt stykke kød med en lækker sovs og velsmagende vin til. Med et gavekort hertil lærer han at tilberede krogmodnet gris, tilberede ægte sauce og smage en lækker vinbuffet. Han kan derfor virkelig få lov til at dykke ned i det franske køkken og få sig en oplevelse, han sent glemmer.
Se priser / Læs mere
 

Prøvedyk i Kattegatcentret

Gave til far » Proevedyk i Kattegatcentret gave til far
Kan han godt lide at se på fisk eller farverige koraller under havets overflade, kandiderer et prøvedyk i Kattegatcentret som en god personlige gave til far. For her får han lov til at stå ansigt til ansigt med rokker, slethvarre, torsk, makreller og hornfisk alt imens, han kan kigge ind til bassinet med de store hajer. Det er om noget en oplevelse, man sent glemmer, og som vil få hans adrenalin til at pumpe lystigt.
Se priser / Læs mere
 

Forkæl din far med en god gave 

Er du rigtig glad for din far, og vil du gerne vise, hvor meget han betyder for dig, er en gave til far en fantastisk måde at vise det på. Men det med gaver er bestemt ikke altid lige nemt. Særligt ikke til fædre, da de typisk har lidt sværere ved komme på gode gaveideer sammenlignet med mødre. 

Det skal dog ikke forhindre dig i at forkæle din far med en personlig gave eller to, da vi ovenfor vel nok har samlet nogle af de bedste gaveideer til far, der findes. Med gaverne er der i hvert fald mulighed for at give ham en oplevelse eller to, som han enten kan dele med dig, eller som han lystigt kan fortælle dig om, når han har været afsted. Er han ikke til oplevelser, kan han i stedet forkæles med lækker duft eller god lyd – præcis som mænd og fædre godt kan lide det. 

Vi har så vidt muligt forsøgt at finde gaver, der ligger i et forskelligt prisleje, så du kan vælge en god gave ud fra det budget, du har mulighed for. Det behøver nemlig ikke koste en bondegård at give verdens bedste far gave, da det er tanken, der tæller – og kan du gøre den så personlig som muligt, betyder det intet, hvad den har kostet. 

Giv en særlig 50 års fødselsdagsgave til far 

Når man runder 50 år, runder man et skarpt hjørne. Men, det betyder ikke, at han er på vej til at blive en gammel, vissen pind, da 50 år i dag ikke er nogen alder. Er han derfor stadig meget frisk og ungdommelig af sind, er det oplagt at give ham en oplevelse, som printer sig ind på nethinden. Dette kunne være et prøvedyk, hvis han f.eks. kun har prøvet sig frem med snorkling på ferierne eller et kursus i at lave god fransk mad, hvis han godt kan lide lidt ekstra godt, når der skal kræses.

På sådan en stor dag må der gerne skrues lidt op for personligheden i gaven eller for budgettet, da det er en af de helt specielle dage. Vil du gerne gøre gaven ekstra personlig, kan du med fordel sørge for, at gaven skal opleves sammen med dig. For så er der en rigtig god undskyldning for at have noget kvalitetstid sammen på en sjov og anderledes måde – uanset om det så foregår i luften, i et køkken eller under vandet. Oplevelser er med til at binde mennesker sammen – også familier som ellers ser hinanden ofte. 

Find inspiration i vores liste eller lav en brainstorm over gaveideer til far 

Hvis du gerne vil give ham en helt særlig gave, kan vi godt forstå, at du gerne vil bruge lidt ekstra tid på det. Til det kan vi varmt anbefale, at du klikker dig ind på de gaveideer til far, vi har i listen her for at læse nærmere om dem, så du nemmere kan beslutte, hvorvidt det er den perfekte gave eller ej til din far. 

Finder du ikke den helt perfekte gave, men har det i stedet givet dig nogle spirende ideer, kan vi varmt anbefale, at du laver en god, gammeldags brainstorm over, hvad han godt kan lide, og hvad han sætter pris på. Det gør det nemmere for dig at tune helt ind på, hvad du skal give ham i gave – og hvor du med sikkerhed ved, at han bliver glad for det, du giver ham. 

Hvorfor give en gave til far? 

Er der noget, fædre fortjener, så er det at få en god gave en gang imellem. Et godt og oplagt tidspunkt at gøre det på er ved fødselsdage, jul og andre mærkedage. Selvom han måske godt ved, du kommer med en gave, kan du gøre det til et større overraskelsesmoment ved at give en gave, der virkelig er tænkt over, og som han ikke på nogen måder havde regnet med, at du ville give. 

For selvom han måske ønsker sig en ny vandslange til haven eller en ny t-shirt, er det lidt sjovere, når han får noget, der overrasker lidt mere, og hvor han kan mærke, at der er lagt nogle tanker og kræfter bag i udvælgelsen af gaven. Det er også en god måde at vise, hvor glad du er for ham, og hvor taknemmelig du er for, at han er og har været så god en far for dig. Det er sjældent, vi får det sagt – og er det lidt svært at sige, kan det altid siges med en god gave. 

Se også: Gaver til svigerfar

Gå flere sammen og giv en ekstra god gave til far 

Nogle gange kan de bedste gaver gives, hvis de gives sammen med andre. For er pengene ikke til at give både en oplevelse og en lækker højttaler f.eks., behøver du ikke opgive på ideen, da du blot kan gå sammen med dine søskende eller din mor. Så kan I sammen finde den helt perfekte gave til far, uden I behøver begrænse jer i forhold til budgettet. Penge og beløb er naturligvis ikke alt, men fakta er nu og engang, at jo flere penge der er til rådighed til en gave, jo mere frihed giver det til at give netop den gave til far, som du går og håber på at kunne give ham. 

Alt i alt handler den gode gave til far derfor om at være kreativ på alle ledder og kanter, da det er her, de bedste ideer opstår. Dog kan du være helt sikker på, at du uanset valg af gave nok får en far, der smiler op til begge ører.