Morgengave

MorgengaveMorgengave tradition – hvem, hvad, hvornår og hvorfor?

Morgengaver tradition

Morgengaver er en gammel tradition som findes i mange forskellige kulturer. Alt efter hvor i verden vi befinder os, er traditionerne og indholdet af morgengaver forskelligt, men historisk set er der en ting der går igen. Nemlig det, at morgengaven gives til kvinden eller hendes familie. Man kan se traditionen for morgengaver som en måde at give en form for tak og “erstatning” for kvinden. Før i tiden var kvindens plads i hjemmet, og det stykke arbejde og de børn hun kunne give til en stamme eller familie, gik tabt ved ægteskab, fordi kvinden i de fleste kulturer ville flytte hen til manden og hans familie eller stamme.

Liste med morgengave ideer til dig

Livets Træ halskæde

En smuk halskæde i guld med ægte sten. Træer er robuste, de vokser og gror helt op til himlen og blomstrer år efter år. Et smukt symbol på jeres begyndende ægteskab og stærke kærlighed. En rigtig sød og meningsfuld morgengave til hende
Se priser / Læs mere

Manchetknapper

Et par flotte manchetknapper han kan beholde og glædes ved resten af livet
Se priser / Læs mere

Fotogaver

Gode billeder varer hele livet.
Se priser / Læs mere

Oplevelser

I jeres kommende ægteskab er det vigtigt, at i bliver ved med at lave sjove og spændende ting sammen. Sørg for at det bliver integreret i jeres liv lige fra den første morgen i vågner som ægtepar. Køb en spændende oplevelse som morgengave, noget I kan tage ud og lave sammen.
Se priser / Læs mere

Lingeri

Giv din kone et lækkert sæt lingeri som morgengave. Hermed viser du, at du synes hun er lækker, og elsker at se hende fra hendes bedste side.
Se priser / Læs mere

Parfume

Er også en super god ide til morgengave
Se priser / Læs mere

Kunst

Et flot stykke kunst, et maleri eller skulptur er også en god ide som morgengave til ham eller hende. Noget eksklusivt i kan nyde i jeres fælles hjem og liv.
Se priser / Læs mere

Taske

En rigtig flot designer-taske er også en god ide som morgengave til bruden! Se udvalget her og find en der passer til hende
Se priser / Læs mere

Hvad giver man i morgengave til bruden og gommen

Morgengave hvornår? Spørger du måske dig selv. Og hvad?

Morgengaven giver du om morgenen efter jeres første nat som mand og kone – altså efter vielse og eventuelt bryllup. Du kan arrangere en brunch hvor du giver gaven, du kan stille den på natbordet, på badeværelset eller gemme den og lave en lille sjov leg ud af, at få din elskede til at finde den.

Du kan give stort set alt i morgengave. Her er ingen regler, men det er selvfølgelig vigtigt, at du finder på noget sødt og kærligt. Ting til hjemmet og køkkenet passer ikke så godt til morgengaver, da gaven helst skal repræsentere noget eksklusivt og kærligt, og ikke praktisk.

Morgengave til bryllup

I listen herover har vi samlet en række gode ideer til manden og til bruden. Her kan du lade dig inspirere. Når du går listen igennem anbefaler vi, at du hele tiden husker på hvem din kommende mand eller kone er. Hvad de kan lide og hvad der vil få dem til at smile og lyse op. Hav eventuelt et foto du kan kigge på mens du finder gaven, så du hele tiden har ham eller hende med i tankerne.

I Danmark var det i gamle dage også kvinden der modtog morgengave. Det var en aftalt pengesum, som skulle sikre kvinden økonomisk i tilfælde af, at manden gik bort.

I dag er vi gået mere eller mindre væk fra disse praktiske og økonomiske foranstaltninger når det kommer til bryllup, da vi i dag gifter os ud af kærlighed og ikke taktik.

Derfor er morgengaven nu noget der både gives til gommen og bruden. Gaven gives af ægtefællen, og er altså ikke noget som gæster til brylluppet eller familie forærer til brudeparret. Morgengaven er dermed blevet en sød måde at sige tak fordi du vil gifte dig med mig, og er i dag indhyllet i romantik og kærlighed i forhold til førhen.

morgengave-morgegaver-bruden-gommen

Sidst opdateret