6 forslag til sjov og uforglemmelig underholdning til en rund fødselsdag

En rund fødselsdag er altid noget helt specielt. Det er uanset, om det er en 30 års fødselsdag eller en 90 års fødselsdag. Denne specielle dag skal naturligvis fejres, og fødselaren skal have en dejlig dag, som vedkommende kan tænke tilbage på med glæde.

For at det bliver en fantastisk dag for hovedpersonen, skal der noget underholdning til undervejs. Denne underholdning kan være meget forskellig og skal naturligvis passe til fødselarens præferencer, alder og personlighed.

Underholdning eller indslag til en rund fødselsdag kan være alt lige fra en sjov sang til en mindeværdig tale. Men selskabslege eller andre indslag kan også være med til at give både gæster og hovedpersonen selv en sjov og uforglemmelig dag.

1. Et mindeværdigt billede

Ønsker du at give fødselaren et mindeværdigt billede, kan du sørge for, at der står et lærred, en pensel og maling i festlokalet.

Herefter bør du opfordre alle gæster til at tage fat i penslen og lave et strøg på lærredet i løbet af festlighederne. Når dagen eller aftenen er omme, står der et maleri, som kan være et evigt minde for fødselaren om den store dag.

2. En sjov gætteleg med fødselaren i centrum

I denne selskabsleg skal festens hovedperson sættes på en stol i midten af lokalet. Derefter viser du alle gæsterne en sætning, du har skrevet. Fødselaren må ikke se den.

Alle de gæster, der kan relatere sig til sætningen, skal rejse sig op. Efterfølgende skal fødselaren gætte sætningen ud fra, hvem der har rejst sig op. Sætningerne kan eksempelvis se således ud:

  • Du har gået i skole med fødselaren
  • Du spiller musik sammen med fødselaren
  • Du er kollega til fødselaren
  • Du er i familie med fødselaren
  • Du har mødt fødselaren på en ferie

3. Giv gæsterne hver deres opgave

Det kan være en rigtig sjov idé at give alle gæsterne en opgave, som de skal udføre. Hvis det skal være virkelig sjovt, så sørg for, at opgaverne udføres som en dominoeffekt. Hver gæst skal have en seddel med deres opgave, når de ankommer. Ingen andre må se deres seddel.

På en seddel kan der eksempelvis stå, at når din sidemand rejser sig, skal du råbe halløjsa. På en andens seddel kan der så stå, at når du hører en råbe ”Halløjsa”, skal du rejse dig op og råbe ”Hej med dig” så højt, du kan. Den næste seddel står der måske, at når der er en, som råber ”Hej med dig”, skal du rejse dig op, hoppe og råbe ”Kvæk, kvæk” og så videre.

Læs også: Sådan skriver du en god tale til 40 års fødselsdag

4. Hyr en hemmelig og mærkelig gæst

Du kan rigtig sætte gang i festen, hvis du hyrer en hemmelig gæst, der opfører sig mærkeligt. Det er kun dig og den hemmelige gæst, som ved, at det er ren og skær underholdning.

Den hemmelige gæst vil i løbet af aftenen sætte gang i en masse mærkelige løgne, som dine gæster vil undre sig over. De vil derfor i sidste ende ånde lettet op og storgrine, når du afslører, at det bare var for sjovt alt sammen.

5. Få dit helt eget comedyshow

Et comedyshow, som fødselaren selv har bestilt, eller som du giver i gave, kan med garanti få alle til at flække af grin. Et comedyshow er hylende morsomt og sætter altid godt gang i lattermusklerne ligesom, at der er masser at snakke om bagefter.

Hvis du ønsker at alle, der er inviteret til en rund fødselsdag, skal have en sjov oplevelse, så er et comedyshow bestemt en mulighed.

6. Hvem er jeg?

”Hvem er jeg?” kan være en god selskabsleg til en rund fødselsdag, hvor gæsterne skal rystes sammen. Alle får en seddel i panden, hvorpå der står en kendt person. Det gælder derefter om at finde ud af, hvem man er ved at stille spørgsmål til de andre gæster. Den gæst, der gætter sin person først, har vundet.

Skriv en kommentar