Tips til at holde en fantastisk sjov tale til 40 års fødselsdag

Hvis du skal holde en fængende tale til en 40 års fødselsdag, skal du starte med at tænke tilbage på de store fester, du har været til. Du har måske været til andre runde fødselsdage, et bryllup, en konfirmation eller lignende. Til disse festlige lejligheder har der garanteret været en del taler.

Kan du huske de taler, du har hørt?

Kan du overhovedet huske, hvad der blev sagt i de taler, du har lyttet til? Hvis du ikke kan huske noget som helst fra talerne, har de ikke været hverken sjove eller fængende. De har muligvis ikke været noget ud over det sædvanlige, så du eller andre gæster i stedet benyttede chancen for at få en tissepause.

Men forhåbentlig har du hørt bare en enkelt tale, der gjorde et særligt indtryk på dig. Hvis du er så heldig, at du har oplevet dette, er det sådan, din tale bør blive skruet sammen.

Undgå de typiske klichéer og fat dig i korthed

tale til 40 års

De fleste taler til en 40 års fødselsdag indeholder “fyrre, fed og færdig” og andre typiske klichéer omkring 40-årsalderen. Det kan være en god idé at holde dig fra dem, da de er upersonlige. Desuden har alle højst sandsynligt hørt dem før. I stedet bør du være original og prøve at finde på noget nyt.

Det er også en fordel, at du fatter dig i korthed. Det er nemlig altid bedre med en sjov kort tale end en lang kedelig tale. Hvis du er det mindste i tvivl i forhold til, om et eller andet skal med i din tale, så drop det. Det er og bliver den korte og præcise tale, som hylder festens hovedperson, der er mest underholdende.

Sådan skriver du en fængende tale til en 40 års fødselsdag

Når du skal holde en tale til en 40 års fødselsdag, skal du huske at sætte dig ind i, hvem dit publikum er. Der sidder formentligt både familiemedlemmer og venner til festen. De har ikke nødvendigvis den samme opfattelse af fødselaren.

Dette har en betydning for din sjove og fængende tale i og med, at du gerne skal ende med et slutprodukt, der er en fantastisk hyldest til fødselaren.

Du er derfor nødt til at kigge godt og grundigt på alle de personlige sider, som fødselsdagsbarnet har. Ud fra dem bør du vælge særlige karaktertræk og fortællinger, som alle gæsterne kan nikke genkendende til og forestille sig personen i.

For at skrive en sjov tale til en 40 års fødselsdag skal du være forberedt på, at det skal være en, der stikker lidt til den midaldrende hovedperson.Så hiv pinlige afsløringer, sjove historier og rørende bekendelser op af hatten.

Se også: Sådan skriver du en god tale til 70 års fødselsdag

Gode råd til din tale for aftenens hovedperson

Det er en god idé at bygge din tale på din relation til vedkommende. En tale fra din bedstefar eller mor er ikke den samme form for tale, som hvis en god veninde holder en tale. Find historier frem, som du og fødselaren har oplevet sammen, hvor du virkelig får indfanget fødselsdagsbarnets personlighed. Det kan du gøre ved at stille dig selv disse spørgsmål:

  • Hvilken personlighed har hovedpersonen?
  • Er der noget, som personen bare ikke kan lide?
  • Er der noget, som personen er ualmindelig glad for?
  • Har du oplevelser i ærmet, hvor det ikke går som forventet for fødselaren?

For at det bliver en god historie, du fremhæver i din tale, skal det være en fortælling med en eller anden type konflikt. Du må meget gerne smøre tykt på, når det gælder, hvordan hovedpersonen har opført sig i den historie, du vælger at fortælle. Som alle ved, så fremmer overdrivelse forståelsen.

Når du vælger at stille op til en 40 års fødselsdag med en sjov tale, skal du huske, at den også skal udstråle kærlighed til den person, det hele handler om. Så en smule blødsødenhed henad vejen giver den rigtige stemning i forhold til den perfekte hyldest til hovedpersonen.

Skriv en kommentar