3 metoder til festlige sange til en 70 års fødselsdag

Er der en person, du holder meget af, som fylder 70 år? En 70 års fødselsdag fortjener helt sikkert en sang til fødselsdagsfesten. Det har du tilsyneladende allerede tænkt på og ønsker derfor inspiration til en sang, der skal synges, når festen for den store dag er i gang.

Du kan vælge at komme med en personlig sang til en 70 års fødselsdag, som du selv eller en professionel festsangskriver har skrevet. Men der findes også andre sange, som kan være underholdende og sætte sit præg på aftenen.

3 metoder til festlige sange til en 70 års fødselsdag » Sange til 70 aars foedselsdag

Sådan skriver du selv en personlig sang

Hvis du aldrig har kastet dig over at skrive en personlig sang til en person før, får du her gode råd til, hvordan du kan gøre det.

Find stikord til din 70 års fødselsdagssang

I og med at det er alle dine stikord, der danner grundlaget for sangen, er det en god idé at bruge et par dage eller mere på at finde frem til disse stikord. Stikordene kan blandt andet være: Elsker at strikke, altid hjælpsom, lærte mig at cykle m.m.

Vælg en melodi

Børnesange er helt klart gode melodier, når du selv skal skrive en fødselsdagssang. Er det første gang, du skal lave en sang, bør du vælge en med korte vers. Det kan eksempelvis være “Der bor en bager”. Tæl melodiens linjer og hvor mange stavelser, der er i hver linje. Du skal ligeledes have styr på, hvor eventuelle rim er i melodien.

Skrivning af sangens vers

Første vers er til at nævne, at det er en sang til en 70 års fødselsdag, mens sidste vers bør være et tillykke- og skålevers. Skriv et vers ad gangen. Desuden bør du tjekke, at antallet af stavelser er korrekt for hver linje samt, at rimene er placeret, hvor de skal.

Syng, ret og syng igen

Til sidst er det en god idé, at du prøver at synge din sang for at se, om alt passer. Ret de steder i sangen, der ikke er helt optimale og syng din sang igen. Du bør blive ved indtil, at sangen sidder lige i skabet.

Se også: Find gode gaver til bedstefar

Få en professionel til at skrive fødselsdagssangen

Har du ikke tiden eller modet til at gå i gang med at skrive en sang selv, kan du altid hyre en, der har gjort det til sin levevej at skrive personlige sange. På den måde får du stadig en meget personlig sang. Du har bare ikke lige selv bøvlet med at skrive den.

Find færdiglavede sange til en festlig 70 års fødselsdag

Er du usikker på, om der er andre end dig, der kommer med en sang til 70 års fødselsdagen? Har du en mistanke om, at det kun er dig, der møder op med en sjov eller sød sang, kan du gøre dit til, at dagen bliver mere festlig.

Du kan sørge for, at der er flere sange, der skal synges i løbet af dagen eller aftenen. De kan naturligvis ikke alle sammen være personlige sange, men det gør ikke noget. Der findes nemlig masser af festlige sange på nettet, der er lige til at printe ud.

Stjernerne tændes

Stjernerne tændes er en sød festsang, hvor du nemt kan sætte de rigtige navne ind. Herved har du en fin og festlig sang. Det er en god idé, at der bliver delt stjernekastere eller fyrfadslys rundt sammen med sangen, da det gør det hele meget smukkere.

S-sangen

S-sangen er endnu en sang, der kan findes på nettet. Det er en sjov sang, der bør synges, når alle har fået lidt alkohol indenbords. Alle gæsterne skal nemlig synge sangen hurtigt og sætte S foran alle ordene.

Skriv en kommentar