Gaveideer » Find Gaver Til Alle Du Kender På Gavejagt

Vi guider dig til gaver der bringer et smil frem hos modtageren, hver gang.

Gaveideer til hende

Gaveideer til ham

Populære anledninger

Gaveideer til jul

Det helt store højdepunkt på året står for døren – få styr på julegaverne nu

Bryllupsgaver

Inspiration til unikke gaveideer

Hjælp til at vælge den rette gaveide

I artiklen her gennemgår vi hvad gaver er og hvad de skal indeholde. Herved får du en bedre ide om hvad den gode gave er og kan.

Ovearaskelsesmomentet er indbegrebet i gaver – indpakningen er beviset herpå. Man skal finde noget der overrasker, men samtidig falder i god jord.

Noget den anden bliver glad for. Her kommer et andet vigtigt element i gaver ind – at de skal være personlige, og vise at man anerkender og respekterer hvem den anden er.

Det tredje element i gode gaver er indhold – gaver skal indeholde mere end dagligdags taget for givet ting og genstande – cykellygter, billig kaffe eller tamponer er sjældent en god gave, fordi det er noget man skal have uanset hvad.

gaveideer - en god gaveide overrasker

Gode gaveideer kan overraske 

Lad os se nærmere på de gode gaveideer elementer: overraskelse, personlig, indhold og historie.

Ønskelister er det største problem når det kommer til elementet overraskelse. Det kan føles lidt som et bestillingsarbejde, når man følger en ønskeliste, og den der venter sig gaver, ved nærmest allerede hvad de får.

Der kan altså gå lidt af det sjove ved gaver, hvis og når man bruger ønskelister. Overraskelse virker, fordi det får den anden til at føle sig set. Hvilket er et super vigtigt element i gaver, det uddybes i elementet “personlig”.

Overraskelsen kommer når pakken åbnes, og vedkommende der har fået en gave bryder ud i et kæmpe smil. De har fået lige hvad de ønsker sig, og samtidig slet ikke forestillet sig, at det var dét der var i gaveideen.

På den måde bliver gaven vidunderlig, og vedkommende kan mærke, at du har tænkt over hvem de er, og hvad der passer til dem. Med det sagt er det selvfølgelig ikke forkert at følge en ønskeliste. Gaveideer fra ønskelister kan også gøres personlige.

Ønsker en pige sig for eksempel en yogamåtte, kan du finde en i hendes yndlings-farve. Eller er hun helse-entusiast, kan du finde en uden kemi. Igen overrasker du, fordi gaven er blevet personlig.

Gaveideer skal altså helst bidrage med noget ekstra. Den sidste ekstra sløjfe man kan tilføje den gode gaves sammensætning er historie – det kan enten være noget der repræsenterer en historie du og den anden har sammen, eller noget der vil skabe historie – en oplevelse I skal til at have sammen.

De bedste gaveideer har et særligt indhold

Dette element er også vigtigt, men heldigvis også ret nemt at overholde. Gode gaver er noget der er ud over hverdagens absolut must-haves. Strømper, kedelig kaffe, cykellygter, toiletpapir og tandbørster er bare ikke særlig sjove at få i gaver. Det noget man under alle omstændigheder skal have sig erhvervet, og det der er det fede ved en gave, er at man føler sig lidt forkælet.

Medmindre det er nogle meget fede og helt specielle sokker, eller et par hightech cykellygter, så anbefaler vi, at du går uden om de alt for kedelige og hverdagsagtige ting når du køber gave.

Gode gaveideer skaber eller viser historie

Det sidste element skal ses som en sløjfe, man kan tilføje hvis man lyster. Gode gaveideer skal altså ikke indeholde historie, men hvis den gør, er det altid godt. Her kommer oplevelser ind i gaven. Det kan enten være noget der viser eller er del af en oplevelse I har haft sammen, eller noget I skal til at lave. Alt fra rejser, middage og sjove tider er eksempler på oplevelser, man gerne vil huske eller se frem til.

Nyligt tilføjet gaveideer