Månelampe

Månen er et af de smukkeste fænomener, som vi mennesker kan se med det blotte øje. Det er et himmellegeme, der har fascineret os i århundrede. Neil Armstrong landede på månen den 20. juli i 1969, hvor han i den forbindelse sagde de berømte ord “Et lille skridt for et menneske, men et stort for menneskeheden”.

Det er ikke mange af os, der er forundt at kunne sætte vores fødder på månen. Men nu er der kommet en glædelig nyhed til alle, som elsker at kigge på månen. Med en månelampe kan du få månen ind i dit eget hjem. Du behøver derfor ikke længere at gå ud i mørket for at kigge op efter den.

Månelampen skaber en helt særlig atmosfære i et rum, og så vil den med garanti tiltrække dine gæsters opmærksomhed. Køb den til dig selv eller giv den i gave til en, du sætter ekstra meget pris på.

Månelamper kan købes her

Vi har fundet frem til de butikker på nettet, der har “måne lamper” på lager:

Du kan få det store univers ind i et rum og have din helt egen fuldmåne stående på en reol, et bord eller lignende med f.eks månelampen fra Coolshop. Den har små detaljer, der er et satellitbillede værdigt, hvormed den kan skabe en hyggelig stemning.

Lampen har en størrelse på 13,5 x 13,5 x 15,5 centimeter. Det er den perfekte miniatureudgave af månen. Med denne størrelse er du nemlig i stand til at holde den i hænderne, mens du nærstuderer den og nyder månelampens fantastiske lys.

Når du ikke holder månen i dine hænder, skal den placeres på det flotte stativ i træ, der passer ind i enhver boligindretning.

Hvad er en månelampe?


En månelampe er den mest magiske lampe, der er set til dags dato. Den er den optimale hyggebelysning i stuen, soveværelset – ja stort set alle vegne, hvor den passer ind i din boligindretning.

Uanset hvilket rum du placerer den i, vil du få følelsen af, at du ejer månen. Dens udtryk gør den til noget helt særligt, da der er noget dybt magisk over den. Det er måske derfor, at mange børn også er vilde med denne måne lampe.

Har du hørt alle de forfærdelige historier om månen? Det skal du ikke bekymre dig om. Du kan med sindsro have en månelampe i dit hjem eller give den i gave. Der er absolut ingen fare for, at den gør dig skør, at du bliver til en varulv eller andre forfærdelige ting.

Månen optræder i mange sammenhænge


Det er tydeligt, at månen har fascineret mennesket til alle tider. En ting er, at den påvirker havenes tidevand, men at den ligeledes kan gøre, at mennesket forvandler sig, fordi den måske har en mørk bagside, er vist ikke helt troværdige fakta om månen. Kig med videre for at læse disse sjove (og ikke sande) myter om månen. Dem kan du eventuelt skrive på et kort til personen, du giver månelampen til, eller blot fortælle dem, når du giver gaven.

Fuldmånen giver månesyge

Der var engang en tilstand, der blev kaldt for månesyge. Man mente nemlig, at en fuldmåne kunne gøre folk skøre og vanvittige. Faktisk kunne man få en lavere straf for en forbrydelse i England i 1700-tallet, hvis den var begået, mens det var fuldmåne. Det latinske ord for måne er ”luna”, mens det engelske ord for vanvid er ”lunacy”, hvilket er tankevækkende.

Varulve, vampyrer og månen

Det er sandsynligvis heller ikke gået din næse forbi, at månen også er sat i forbindelse med både varulve og vampyrer. Der findes mange klassiske bøger og film, der omhandler, at mennesker forvandles til varulve ved fuldmåne samt, at vampyrer ikke tåler dagens lys, mens de ændrer fremtoning, når månens skær træder frem.

De fleste af os kender til de klassiske fortællinger om varulven, der transformerer sig ved fuldmåne. Vi kender også historierne om vampyrer, der ikke tåler solens lys og ændrer fremtoning i månens skær.

Pink Floyds populære musikalbum

Pink Floyd udgav i marts 1973 et populært musikalbum ved navn ”The Dark Side of The Moon”. Månens bagside har i lang tid været et mysterium, men det har dog ikke noget på sig, da den anden side af månen ikke er mørk. Der er bare den helt naturlige forklaring, at den side vender væk fra vores blik.

Skriv en kommentar