DAB radio med CD afspiller som gave

En DAB radio med CD afspiller som gave kan gives til hvem som helst. Det kan være det ældre ægtepar som endnu ikke har fået opdateret deres lydsystem i hjemmet. Måske mangler de noget at afspille musik på i køkkenet, stuen, værkstedet eller soveværelset. Det kan være du har været hjemme ved dine forældre og lagt mærke til, at du ikke kunne afspille musik fra din iPhone, eller det kan være den unge studerende, der har brug for god lyd, radio og bluetooft højtaler i studieboligen. En DAB radio passer altså som gave til de fleste og er en virkelig sød og brugbar gave!
Du kan give en DAB radio til jul , som studentergave, i gave til fars dag eller som en sød kærestegave til ham og meget meget andet.

Afspilning af CD’er på DAB radio

Nu om dage er det sjældent, at man ser stereoanlæg hjemme i folks stuer. Rigtig mange mennesker hører musik digitalt, men har også en lækker stor CD samling som de ikke vil af med. Og nogle gange får man noget musik, nogle øvelser eller lydbøger på CD. Men som sagt er vi mange, der ikke længere har et stereoanlæg, hvorfor det kan gå hen og blive svært at få afspillet sin CD. Til gengæld er vi mange som ikke kan undvære radio og derfor er det smart at kombinere radio med CD afspiller.

Det er der heldigvis nogle kloge mennesker der har tænkt på – og fremstillet en moderne DAB radio med gode højtalere og indbygget CD-afspiller. Det er altså rigtig handy, hvis man af og til gerne vil høre nogle af de mange gode CD’er man har skaffet sig gennem tiden. Så er man ikke afhængig af internet og betalingstjenester for at høre musik på nettet, og man kan nemt høre CD’er uden et stereoanlæg. Herunder ser du 2 gode bud på DAB radioer med CD afspiller og ordentlige højtalere.

Tangest ALIO BAZE Monoi valnød

Tangest ALIO BAZE Monoi valnød
En super smuk radio i flot valnød. Designet minder om en radio fra 50erne kombineret med moderne teknologi. Med fjernbetjeningen og de store knapper og lys er den super nem at betjene. Den kan afspille radio via DAB, DAB+ og FM og så har den Bluetooth signal. Med bluetooft kan man afspille musik via sin smartphone, tablet eller computer på radioen. Her ud over har radioen indbygget CD- afspiller. Der er altså ikke grænser for, hvad man kan lytte til og afspille på radioen der har gode kraftfulde 3.5” højttalere med basport. En virkelig god gave!
Se priser / Læs mere

Tangent Alio Baze Mono i hvid

Tangent Alio Baze Mono i hvid
Et andet godt bud er denne smukke radio med samme funktioner som ovenstående. Æstetikken er anderledes, med hvidt design, der får radioen til at se mere nutidig og moderne ud, end den klassiske valnød. En super robust og flot radio der passer ind i det moderne hjem. Radioen har CD afspiller og Bluetooth, så man kan afspille musik fra sine enheder og Cd’er, når man ellers ikke bruger DAB, DAB+ eller FM, som radioen også kan afspille.
Se priser / Læs mere

DAB radio med CD afspiller – den moderne digitale radio

DAB står for Digital Audio Broadcasting, hvilket kan oversættes på dansk til Digital Lydudsendelse. Det er en radio der fungerer via et digitalt sendesignal og er derfor en digital radio. Den traditionelle radiofrekvens FM fungerer ikke digitalt, men analogt. De fleste danskere er i dag gået over til DAB radio, der også virker noget nemmere end FM – man trykker frem og tilbage mellem de forskellige kanaler, i stedet for at ”fange” dem analogt med FM tal, som vi kender det fra gamle dage. Køber du en ny radio, vil den højst sandsynligt være DAB. Der har længe været tale om, at slukke for det gamle FM-signal. Hvornår og om det bliver gjort, er ikke helt sikkert, men meget tyder på det. Endvidere er der flere radiokanaler, som kun sender digitalt, dem kan du altså ikke fange med en gammeldags FM radio. Så vil du gerne være på den sikre side, er det en god ide at investere i en DAB radio, hvis du ikke allerede har en. Det er også en oplagt gaveide. En moderne DAB radio er virkelig noget der opper hjemmet – den er super nem at bruge og fungerer som transportabel højtaler med bluetooft, CD-afspiller og radio, på en og samme tid. Så en rigtig sød, betænksom og brugbar gaveide.

DAB+ radio signal – kan din radio modtage det?

Som vi allerede ved, så fungerer en DAB radio ved at modtage et digitalt radiosignal, modsat det gamle analoge signal, som var tilfældet ved FM-radioen. Den 1. oktober 2017 erstattede DAB+-signalet det gamle sendesignal. Det var skyld i at et sted mellem 200.000 og 400.000 radioer rundt omkring i landet ikke længere kunne modtage signalet. Skal du ud og købe en ny radio eller brugt, så er det derfor en god idé at tjekke om den er klar til at modtage DAB+ signalet. Hvis du køber en ny DAB-radio, så er dette nok ikke nødvendigt, men for at være på den sikre side, kan man lige tjekke alligevel. 

Sådan tjekker du om din radio kan modtaget DAB+ og indstiller til de nye kanaler:

  • Er din radio markeret med DAB+ så er den klar til det nye signal.
  • Autotune og scan din DAB+ radio igen for at finde de nye indstillinger for kanalerne.

Det skal også lige siges igen, at FM signalet stadigvæk fungerer, og stadigvæk står for størstedelen af radio-lytninger i Danmark. Hvis du derfor ikke længere modtager signal på din FM-radio, så skyldes problemet muligvis din radio.

Her på dette kort kan du se det digitale signals dækning i hele Danmark. 

Skriv en kommentar